
Horsens Kommune uddeler Sund By, som er tilmeldt kampagnen, kondomer og materialer til lokale aktører. Årsagen til kampagnen er, at der fortsat er en høj forekomst af sexsygdomme hos unge under 25 år.
En undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen fra 2013, viser, at unge i alderen 18-25 år stærkt undervurderer risikoen for at blive smittet med en sexsygdom. Det medfører, at kondomet glemmes, undlades eller nedprioriteres – især hvis man kender sexpartneren i forvejen. Samtidig svarer hver 3. pige, at de finder det pinligt at foreslå brugen af kondom.
Sund By deler derfor kondomer ud på uddannelsesinstitutioner, diskoteker og i butikker.
Sundhedsplejen ud i 9. klasserne
Sundhedsplejen besøger igen i år kommunens 9. klasser for at sprede budskabet om brugen af kondom som forebyggelse af sexsygdomme for at give eleverne kendskab til brugen af kondom – måske allerede inden de er seksuelt aktive.
Det anslås, at 50.000 årligt smittes med klamydia – heraf er hovedparten unge i alderen 16-25 år.
Kondomet har mange fordele
De sidste tre år viser heldigvis et fald i både klamydiaforekomst og kondylomer. For at sikre at faldet i antal smittede fortsætter, er der stadig brug for oplysning om kondomets mange fordele, hvilket Horsens Kommune bakker op om gennem de lokale tiltag.