
Paw Amdisen
Vi har således aftalt, at vi som kommune skal gøre en ekstra indsats for et begrænse vores forbrug af plastik og også øge genanvendelsen af det plastik, vi bruger. Både som kommune, men også som lokalsamfund. Det samme gælder vores værdifulde drikkevandsressourcer, hvor vi skal have fundet en løsning på hvordan vi sikrer fremtidens drikkevand. Overordnet set formulerer vi også et ambitiøst mål om at blive Danmarksmestre i at bruge ressourcerne igen og udvikle en lokal strategi for cirkulær økonomi. I løbet af det kommende budgetår vil Horsens’ grønne tænketank GRO, hvor jeg selv sidder med, komme med en række klare anbefalinger til kommunen og Plan- og Miljøudvalget på alle disse områder, og der er ingen tvivl om, at det bliver både ambitiøse, men også realistiske anbefalinger, der vil give den grønne indsats lokalt endnu et løft, og på den måde skabe lokal handling bag en global dagsorden.
Jeg er for øvrigt sikker på, at vores lokale forsyningsselskaber – især på vandområdet – også vil indgå meget aktivt i arbejdet for at sikre fremtidens ressourcer.
I forhold til naturarbejdet, så indeholder årets budgetaftale også en række supergode tiltag. En naturplan 2020, der skal se på hvordan vi skaber bedre og mere sammenhængende naturområder i kommunen var SF’s bidrag, men der er også en lang række andre naturtiltag på spil i aftalen. Ikke mindst omkring at skabe et sammenhængende naturområde omkring Horsens Fjord i samarbejde med Hedensted og Odder kommuner.
Der er mange andre gode tiltag – styrkelse af cyklismen, nytænkning og sikring af den kollektive trafik i kommunen, omlægning af kommunal jord til økologisk drift og en ambition om at de kommunale køkkener som minimum skal have et sølvmærke i økologi (60-90 % økologi) – i aftalen. Så alt i alt er der grund til også vifte kraftigt det med grønne flag, når man ser på årets budgetaftale. Det vil vi i hvert fald gøre i SF.
Paw Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens, byrådsmedlem for SF i Horsens Kommune