
Paw Hedegaard Amdisen, byrådsmedlem for SF og næstformand for Børne- og uddannelsesudvalget
Nu er det jo sådan, at debatindlæggets kunst også er begrænsningens kunst. I Horsens Folkeblad, hvor vi sideløbende fører denne debat er der rent faktisk også en redaktionel begrænsning på et indlægs omfang. Når jeg ikke kommenterer de to elementer i Oles oprindelse replik, så er det dermed ikke ensbetydende med, at jeg samtykker.
At vi ofte er enige med Socialdemokraterne i byrådet er vel ikke overraskende. For selvom der løbende igennem årene har været uenigheder med Socialdemokraterne – senest i forbindelse med OK18 – så er vi grundlæggende enige om den retning, vi ønsker for Horsens Kommune. Derfor er vi jo også en del af borgmesterens ”parlamentariske” grundlag. At Venstre i stadig stigende grad fører politik ud fra en spin-strategi, hvor det gælder om at få fremstillet Borgmesteren og nu også SF som magtfuldkomne frem for at se på det politiske indhold – ja, det får være som det er.
Det står fast, at Venstre i 2010 ønskede at lukke Midtbyskolen, der ligger omkranset af privatskoler i Horsens midtby. Det var SF imod på daværende tidspunkt, for det ville lige præcis have betydet, at folkeskolen i midtbyen ville have fået dødsstødet og privatskolerne ville have fået fuldstændig dominans i hele den centrale midtby. I stedet endte vi med et politisk kompromis, hvor Søndermarksskolen og Midtbyskolen blev lagt sammen med Slotsskolen til den nye Byskole. For mig står det efterhånden fast, at det var nok ikke den bedste beslutning at lave denne konstruktion, men det var det, der kunne opnås politisk enighed om, og det er der vi står i dag og det er den virkelig, vi må agere ud fra.
Tilbage til Venstre og den direkte misinformation, som fortsætter i Ole anden replik. Når der i sagsfremstillingen står, at det vurderes, at lokalekapaciteten på Kildegade kan rumme alle de nuværende elever på Lindvigsvej, så er det selvfølgelig for at beskrive om alle elever, hvis alle valgte det, ville kunne være på Kildegade. På samme måde som det også blev undersøgt om alle elever ville kunne være på Fussingsvej, hvis alle valgte det. Der lå altså ingen beslutning om at flytte Lindvigsvej til Kildegade i administrationens forslag, sådan som Ole hårdnakket bliver ved med at postulere.
Ole kan åbenbart heller ikke læse min tekst ordentligt, når han påstår, at jeg skulle have skrevet, at sagen var klappet af mellem Socialdemokraterne og SF. Jeg skriver akkurat det modsatte. Når jeg efterfølgende bruger formuleringen, at det burde undre at sagen ikke blev vedtaget, når den i anførselstegn ”var klappet af” mellem Socialdemokraterne og SF, så er det jo rimelig tydeligt, at det ikke er noget, jeg selv mener. Meget beklageligt, så har redaktionen på Horsens Folkeblad ikke valgt at medtage anførselstegnet i den version, de har trykt, men meningen fremgår uanset hvad af sammenhængen, når jeg indleder med at skrive, at sagen ”på intet tidspunkt” var klappet af.
Det kniber åbenbart også med at læse hvad jeg skriver om Venstres skolevisioner. Her skriver jeg ikke, at Venstre vil lukke udskolingen på Lindvigsvej, men jeg skriver at man vil samle udskolingen på Lindvigsvej sammen med udskolingerne fra Højvangen, Dagnæs, Bankager og Østerhåb, og det er disse udskolinger Venstre vil lukke og sende et andet sted hen, hvilket Ole da heller ikke afkræfter med sit indlæg.
Nu ejer Horsens Kommune jo slet ikke Horsens Gymnasiums bygninger endnu. Faktisk er det slet ikke afgjort endnu om Horsens Gymnasium må fusionere med Horsens Statsskole. Indtil da er det hele jo lidt en hypotetisk diskussion. Men, hvis handlen skulle gå igennem, så er det SF’s helt klare vision af der skal oprettes en helt ny folkeskole med fuldt skoletilbud, der kan aflaste de pressede folkeskoler i sydbyen. Vi skal ikke, som Venstre ønsker, have en mastodontskole, hvor vi samler 5 skolers udskolinger.
Paw Hedegaard Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens, byrådsmedlem for SF og næstformand for Børne- og uddannelsesudvalget