
En stor fødevare- og måltidskonference i Horsens skal sparke gang i et helt nyt madfællesskab mellem uddannelser og virksomheder.
Formålet med konferencen er dels at skabe nye og innovative veje for studerende – dels at få lokale virksomheder til at danne fællesskaber omkring mad.
Konferencen, som Uddannelse Horsens og Business Horsens arrangerer, foregår tirsdag den 29. september på Learnmark Horsens.
- Horsens Kommune har i forvejen stor opmærksomhed på mad – for eksempel i vores institutioner og på de forskellige fødevareerhverv. Men vi er overbeviste om, at alle aktører kan få mere ud af det ved at gå sammen om at styrke udviklingen på området, siger borgmester Peter Sørensen, Horsens Kommune.
Han peger på fire områder, hvor maden skal sætte sit fingeraftryk i Horsens Kommune: erhverv, innovation, iværksætteri og uddannelse.
På konferencen vil forskellige virksomheder fortælle om deres mad succeser.
Blandt andre Fraser Doherty, som er lykkedes med at lave en forretning ud af sin bedstemors opskrift på marmelade. Formuler din idé i én sætning, find nogen at samarbejde med og hold fast i idéen, lyder hans råd.
Under overskriften ”Klog hverdagsmad som sund forretning” vil chefkonsulent Lars Haahr Jensen fra Region Udvikling i Region Midtjylland og Anders Mikkelsen, Future Food Innovation, Agro Business Park fortælle om regionens indsatsområde: fødevarer.
Hvert år smides millioner af tons frisk frugt og friske grønsager ud, men sådan behøver det ikke at være. Engelske Jenny Dawson fra ”Rubies in the Rubble” fortæller om hvordan man får det bedste ud af overskudsprodukter.
Endelig vil en af Danmarks mest førende eksperimenterende kokke – Thorsten Schmidt – fortælle om sit arbejde og ikke mindst om hans seneste opgave hvor han lavede mad til astronauten Andreas Mogensens rumfærd.
Ud over at skabe et professionelt fællesskab omkring mad skal konferencen også være med til at skabe en helt særlig madprofil for Horsens på fødevareområdet.