Oprindelig forventede indsamlingsgruppen at den enkelte indsamler skulle bruge 3-4 timer på at nå den tildelte rute igennem. Men det har vist sig, at de bruger væsentlige længere tid på at forklare om projektet og de forskellige måder man kan støtte på. Og ofte er de nødt til at besøge de samme husstande flere gange, da mange ikke træffes hjemme første gang eller gerne vil tænke over deres donation lidt.
Men det hårde arbejde bærer frugt. Den private husstandsindsamling og indsamlingen blandt de erhvervsdrivende og foreninger og fonde har nu indbragt godt og vel en million kr. Men det er dog stadig et stykke vej fra målet på i alt 3 millioner kr.
Husstandsindsamling forlænges med 2 uger
Da der generelt skal bruges længere tid på at nå ruterne igennem, har indsamlingsgruppen besluttet at forlænge husstandsindsamlingen med yderligere 2 uger, så alle får mulighed for at bidrage til at gøre Hovedgårdområdet til et bedre sted at bo og leve, fortæller Helle Bækkelund Sørensen, en af koordinatorerne af indsamlingen.
Nye fællesskaber og sammenhold
Indsamlingen skaber også nye fællesskaber og sammenhold. Flere indsamlere ytrer ønske om at mødes med de andre indsamlere og koordinatorgruppen for at fejre resultatet, når indsamlingen engang er ovre. Koordinatorgruppen er meget positivt stemt overfor for forslaget og lover at se på, hvad der kan arrangeres for de involverede. Andre steder har indsamlingen resulteret i fredags øl og vejsammenkomster. Og generelt er det et stort samtaleemne i Hovedgård og omegnsbyerne.
To vinduespudsere er gået sammen om sponsorat på 25.000 kr.
Også blandt de erhvervsdrivende er der godt gang i sponsoraterne. De 10 erhvervsambassadører er i gang med at kontakte 150 lokale virksomheder enten telefonisk eller ved besøg, og de bliver taget godt imod. To lokale vinduespudsere Østergaard Vinduespolering og Horsens Polering har valgt at gå sammen om et sponsorat på 25.000 kr. ”Vi, og ikke mindst vores familier, er en aktiv del af byens foreningsliv. En multihal er en investering i vores lokalsamfund – og ikke mindst vores børns mulighed for at dyrke en masse sport. Det projekt vil vi rigtig gerne være med til at gøre muligt”, lyder det fra Jimmy Østergaard, Østergaard Vinduespolering, og Kim Bo Christensen, Horsens Polering.
De to firmaer har igennem længere tid udviklet et arbejdsfællesskab, hvor de hjælper hinanden med større opgaver. De har netop lavet en større investering i udstyr til algebehandling af tage, fliser og lignende, hvor der opnås det absolut bedste resultatet af behandlingen samtidig med, at der bliver taget hensyn til miljøet. Samarbejdet betyder, at Jimmy Østergaard og Kim Bo Christensen kan stille med 10 mand og løse opgaver indenfor følgende områder: vinduespolering, algebehandling, vask af solceller med specialanlæg, fliserens og imprægnering, oprensning af tagrender, facaderengøring, erhvervs-/håndværkerrengøring m.m.
Hovedgård Radio & TV støtter projektet med 10.000 kr.
En anden virksomheder, der bakker op om projektet er Hovedgård Radio & TV. ”Vi er glade for at kunne støtte op om den nye multihal i Hovedgård. Jeg er blevet ny ejer af Hovedgård Radio og TV i 2018 efter Ole Frandsen. Butikken, som nu har mere end 30 år på bagen, ligger i Østergade. Som erhvervsdrivende og far til 2 er dette et oplagt samlingspunkt for børn og voksne til masser af sunde aktiviteter i fremtiden. Vi som familie i Hovedgård har brugt hallen rigtig meget igennem årene og glæder os til alle de fine faciliteter i den nye multihal”, siger Henrik Frandsen, indehaver af Hovedgård Radio & TV.
Hovedgård og Omegns Gymnastikforening støtter med 25.000 kr.
Også blandt foreninger er der fortsat god opbakning. Hovedgård og Omegns Gymnastikforening har valgt at støtte med 25.000 kr.
”Vi har støttet projektet helt fra starten, for vi har gennem flere år ønsket os bedre rammer for gymnastikken i Hovedgård, og det kan vi få her”, fortæller formand for HOG Steffen Brun. De fleste af HOG’s aktiviteter foregår i dag i gymnastiksalen på Hovedgård skole, som dog er ved at være meget slidt. “Vi glæder os til nye og bedre rammer, så vi fortsat kan tilbyde god og spændende gymnastik. Vi håber at vores bidrag her, kan være et lille skridt i retningen af, at vi alle kan opleve glæden ved bevægelse” slutter Steffen Brun.
Alle bidrag er velkomne
Indsamlerne banker på for at sælge folkeaktier til hallen til en værdi af 1000 kr. per aktie. Der er flere måder man kan indbetale på for at give bidragyderen den bedst mulige betalingsløsning. Indbetaler man via DGI´s gavefond kan bidragyder opnå et skattefradrag på 27% som opgives til Skat helt automatisk. Hvis man synes at det er for stor en mundfuld at ligge alle pengene på én gang, er der også mulighed for at indbetale beløbet i rater over 10 måneder. Man skal blot gå ind på Hovedgård Hallens hjemmeside og melde sig til. Men indsamlingsgruppen understreger, at alle bidrag er vigtige. Om man støtter projektet med 5000 kr., 1000 kr. eller 200 kr., så er alle bidrag lige velkomne. Når alt kommer til alt, gælder ordsproget " alle bække små gør en stor å”, siger Helle Bækkelund Sørensen.
Tilflyttere fra København støtter med flere folkeaktier
En af de familier som har valgt at støtte projektet, er familien Nørgård Kalhøj, som er tilflyttere fra København. De har valgt at støtte projektet med 4 folkeaktier. “Hvor er det fantastisk, at foreningslivet og de mange frivillige kan få et projekt som det her op at stå! Selvom vi ikke - endnu - bruger hallen så meget, vil vi meget gerne støtte op. Vi tror på, at det er en investering, vi får så rigeligt igen - i glæden ved at bo i en by i udvikling og fremgang, med nye faciliteter og muligheder. Og så skader det nok heller ikke huspriserne i det lange løb, når Hovedgård og omegn i endnu højere grad bliver et sted, man har lyst til at flytte til, siger Sofie Nørgård.”