
(Genrefoto)
De fleste brugere af Kirkens Korshærs varmestue lever et omtumlet liv, og nu kan de modtage et tele-fonopkald eller et besøg, hvis de ikke dukker op i varmestuen som ventet. Projektet er ment som en tryghedsskabende foranstaltning, som skal vise brugerne, at de ikke er glemt, og give dem et socialt sikkerhedsnet og følelsen af, at nogen bekymrer sig om dem. I disse uger, hvor varmestuen må holde lukket, er den telefoniske kontakt til brugerne ekstra vigtig, så de ikke føler sig glemt – og så det en mulighed for at fortælle dem, at de kan hente madpakker og varmt tøj én gang om dagen.
Frivillig omsorg
For alle brugere gælder det, at det er helt frivilligt, om de vil modtage opkald og besøg af medarbejderne på varmestuen. Der kan være en god grund til, at brugerne er væk gennem længere perioder. Måske har de en god periode, eller årsagen kan være fængsling, afvænning, indlæggelse, sygdom mv. Målet med projektet er ikke at stille dem til regnskab for deres gøren og laden, men at vise interesse og omsorg.
Kirstine Madsen, der er leder af Kirkens Korshær i Horsens, glæder sig over donationen fra TrygFonden:
– Vi er stolte af og glade for, at TrygFonden vil støtte vores arbejde. De mennesker, der kommer hos os, har ikke andre steder at gå hen, så vores frivillige og ansatte gør en enorm indsats for at trække dem ind i et fællesskab og vise, at andre bekymrer sig om dem.
- Projektet med en telefon- og besøgstjeneste vil betyde, at vores sikkerhedsnet kan blive mere fintma-sket. For selvom man bor på gaden, har man som regel en telefon, og gennem den kan vi nå ud med om-sorg til de hjemløse, siger hun og fortsætter:
- For os er det en balanceakt, for vi vil ikke fastholde brugerne hos os, hvis de har fået fod på deres hver-dag. Nogle holder sig væk fra varmestuen, fordi de har en god periode, og de skal naturligvis ikke føle sig overvåget. Derfor er det helt frivilligt for den enkelte bruger, om de vil gøre brug af tilbuddet. Lige nu er det særlig aktuelt, da vi ikke kan tilbyde brugerne at komme i varmestuen, men så kan vi hjælpe og støtte dem gennem telefonen, slutter Kirstine Madsen.
Det er TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland, der har givet donationen som led i arbejdet for at give alle en plads i fællesskabet.
- Vi ved, at de mennesker, der bruger Kirkens Korshærs varmestuer, ofte har flere udfordringer på én gang, for eksempel hjemløshed, misbrug og psykisk sygdom. Derfor er vi glade for at kunne støtte det vigtige arbejde med den nye telefon- og besøgstjeneste, som kan være med til at give et fast holdepunkt i hverdagen for de mest udsatte brugere, og netop i denne tid viser ordningen sit værd. I TrygFonden lægger vi vægt på, at alle skal have en plads i fællesskabet, og jeg håber, at dette initiativ vil vise brugerne, at de er værdsatte, og at der er mennesker, der er klar til at hjælpe dem, siger Torben Busk, repræsen-tant for TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland.