Banemandens testamente...



Banemandens testamente... er en spændingsroman inspireret af Horsens Kommunes naturgenopretningsprojekt ved Bryrupbanestien og den herved ”genfødte” stålgitterjernbanehøjbro fra 1899.
 Forfatteren, Jørn Damgaard Andreasen, er bosiddende i Lund ved Horsens, er født og opvokset i Østbirk og naturligt derfor må siges at have lokalkendskab til området omkring Gammelstrup og Vestbirk.
 Forfatteren har tilstræbt korrekte historiske og geografiske rammer og ladet sin fiktive handling foregå i området - med den nu frilagte jernbanebro over Gudenåen som egentlig hovedskueplads for den fiktive ”perfekte forbrydelse”.
 - Fra barns ben har jeg haft kendskab til Bryrupbanen, og gennem min kære gamle historie- og klasselærer A. Mikkelsen på Østbirk Skole fik jeg meget tidligt åbnet øjnene for alt det spændende, som historien kan give fra sig - også og især måske, når historien bliver ”krydret” lidt undervejs.
 - En dag stod jeg på udsigtsplatformen over udgravningen og talte med en bro-interesseret familie fra København om projektet; man mente, at her ville bestemt være basis for en kriminalroman. Idéen var født!
 … og her er så resultatet, siger Jørn Damgaard Andreasen om spændingsromanen.
 Forlaget Kahrius udgiver ”Banemandens testamente ...” der kan løbes hos lokale boghandlere samt hos SuperBrugsen Østbirk, Gedved og Brædstrup, Dagli’Brugsen Lund og via forlaget på nettet. Bogen præsenteres af forlaget på bogmessen i Bella-Centret i november.

Forord af Borgmesteren
Borgmester Peter Sørensen har skrevet forord til Banemandens testamente... Her skriver Peter Sørensen bl.a.:
 ”Romanen tager sit fiktive udgangspunkt i fundet af et skelet ved foden af det nordøstlige brotårn ved den udgravede jernbanebro mellem Vestbirk og Gammelstrup station.
 Den foregår over en periode, der strækker sig fra broens og dermed Bryrupbanens ”fødsel” i 1899 og frem til december 2014, og romanen tager udgangspunkt i den lokale geografi og historisk korrekte og faktuelle begivenheder. Eksempelvis historien om den løbske godsvogn, som uden hjælp foretog sin helt egen togrejse fra Tønning til et sted mellem Gammelstrup og Vestbirk - til stor frustration for købmanden i Tønning, som tilfældigvis skulle have haft det medbragte gods.
 Undervej kommer læseren også forbi blandt andet ”de gammelstærke” i Hedensted-Korning området, Vestbirk Trikotagefabrik og ”importeret” tysk arbejdskraft, Gammelstrup Teglværk, VOH - kraftværket, Horsens-Bryrup banens forlængelse fra Bryrup til Silkeborg, etableringen af jernbanevolden, den spanske syge og meget meget mere fra vores egn.
 ”Banemandens testemente...” er en dramatisk og spændende ”familiekrønike” og jeg kan kun ønske alle en rigtig god læselyst.”
 

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025