
Slagtermester Palle Nielsen, SuperBrugsen Østbirk har sammen med 300 slagtermestre fra SuperBrugsen og Kvickly gennemført det anerkendte DMRI certificerings-kursus, der veksler mellem praktiske øvelser og teoretisk viden på Teknologisk Institut i Taastrup vest for København
Slagterne er godt uddannet og har været på mange kurser, men hvor fokuset tidligere ofte har været på at sælge, udvikle og øge omsætningen, har dette kursus adskilt sig ved at øge slagternes viden om mange af de aktuelle problemstillinger, som de møder i butikkerne. De har f.eks. lært hvorvidt krogmodnet kød er bedre end vakuumeret kød? Er miljøbelastningen den samme om kvæget er opdrættet i Danmark eller i Australien, og er økologisk opdræt af kvæg bedre for miljøet end konventionel?
På kurset deltager ca. 16 slagtermestre pr. gang og der gennemføres ialt 20 kursus-forløb.
- Kurset er markant anderledes i forhold til, hvad slagtermestrene normalt deltager i. Tidligere har det handlet meget om at sælge, udvikle, tjene penge og gøre butikken salgsklar, fortæller fagchef i Kvickly Kæden, Ole Lehmann.
- Her gør vi det anderledes. Slagtermestrene får en masse viden og ”opdatering” på, hvad der er fup og fakta inden for en række områder, f.eks. fra kød til måltid, dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og bæredygtighed.
Kurset har klædt slagterne på, så de er klar til at repræsentere Madagendaen på bedste vis. Slagtermestrene fyldes op med viden, der er baseret på forskningsresultater - ikke følelsesmæssige resultater.
- Det er eksempelvis en udbredt opfattelse, at krogmodnet kød er bedre en vakuumeret kød. Men det er det rent faktisk ikke, viser tests. Krogmodnet kød ser bedre ud og skaber en bedre profil. Men faktuelt er kødet ikke bedre. Mørheden er den samme og smagen er den samme. Det har overrasket mange af slagtermestrene, fortæller Ole Lehmann.
På billedet ses Palle Nielsen med diplomet for 2 dage på skolebænken.
Klik her, bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis og få nyhederne på Facebook!