Elever på Østerhåbskolen i Horsens har de seneste uger i bogstavelig forstand satset alt på ét bræt.
De har nemlig innovationsforløb – nærmere betegnet innovative brætspil – på skemaet. Forløb som elever på tværs af klassetrin har beskæftiget sig med.
Indholdet har dog varieret alt efter klassetrin.
I udskolingen har eleverne som en del af valgfaget Teknologisk Mestring lavet brikker i 3D-print, inddraget programmering og lavet spilleplader af glas m.v. I 4.-5. klasse er der – ud over 3D-printede brikker - blevet produceret brætspil i mere traditionelle materialer – blandt andet et skovbrætspil i pap og papir.
Fælles for alle elever er, at arbejdet med brætspillene skal udvikle deres innovative evner.
- Det er selvfølgelig vigtigt, på hvilket niveau eleverne får produceret deres brætspil, men processen – vejen dertil - er mindst lige så vigtig. Eleverne skal udvise kreativitet, men de skal også vise, at de kan samarbejde om at nå et fælles resultat, og de skal kunne disponere deres tid, fortæller Karen Tims, der er skolens medievejleder.
Hun deler arbejdet med brætspillene op i fem faser: eleverne skal først finde ud af, hvem der kan udføre hvad i gruppen. Så er udfordringen at nå en fælles forståelse af, hvordan opgaven skal løses. Næste step er den rent innovative del, hvor eleverne – afhængig af deres alderstrin – skal udtænke kreative idéer.
Den praktiske del består i at få udformet prototypen på det brætspil, man har udtænkt.
Til sidst skal de præsentere resultaterne for hinanden.
Det sker på Store Brætspilsdag torsdag formiddag den 16. juni. Her bliver elevernes brætspil i indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen bedømt af dommere, og de får desuden lejlighed til at afprøve hinandens spil.
30 hold fra henholdsvis Afdeling Hatting og Afdeling Torsted deltager i brætspilskonkurrencen.
Giv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!