
Det er et udtryk for rettidig omhu, når DF går sammen med Socialdemokraterne og foreslår en omfattende uvildig skattekommission, som skal belyse de ganske massive skandalesager som Skat har været igennem de senere år. En undersøgelseskommission vil efter vores opfattelse kunne belyse en af de største skandaler i nyere tid, samt ansvarsplacere de trecifrede milliardtab som vi har oplevet. Mere end noget andet er skattesagerne ved at ødelægge befolkningens tillid til vores myndigheder og hvorfor skal vi overhoved selv betale skat, når unddragere og svindlere i den grad har kunne få plads til organiseret milliardsvindel!
Vi ønsker således én gang for alle at få afklaret, hvad der er gået galt i Skat og hvad har de sidste 10 års skiftende skatteministre haft af viden om dårlig og lemfældig skattekontrol, hvor svindlere har drænet staten for milliarder i negativ moms, ukorrekt udbytteskat, en gældsinddrivelse, der ikke virker, og et ejendomsvurderingssystem, der heller ikke gør det. Det er de sager som nu har ført til kravet om en tilbundsgående undersøgelse af hvad der er gået galt i Skat. En tilbundsgående undersøgelse skal gøre os klogere, så vi kan undgå lignende skandaler i fremtiden, så vi kan genopbygge tilliden til Skat og den samfundskontrakt, vi har med hinanden om, at alle skal bidrage solidarisk. Undersøgelsen skal også rettes imod de skiftende politiske forlig, som har gennemført omfattende strukturelle omplaceringer og driftsmæssige besparelser hos Skat.
Udenlandske svindlere har lænset Skat for 12,3 milliarder kroner i udbyttebetalinger, forkerte ejendomsvurderinger har ladet husejere betale for meget i ejendomsskat, som de nu skal have tilbage og så sent som i slutningen af april kunne Skatteministeriet fortælle, at man må opgive at inddrive 80 af de i alt 100 milliarder kroner, som staten ikke har kunnet skrabe sammen på grund af det kuldsejlede digitale inddrivelsessystem EFI. Siden 2010 har vi haft hele 9 forskellige skatteministre og noget må jo være kommet forbi deres skrivebord! Det vil vi med en uvildig undersøgelseskommission kunne få belyst.