
Horsens Kommune har for 3. gang udvalgt Trygge Landsbyer, og denne gang er der fire landsbyer som hver bliver 100.000 kr. rigere.
I år går pengene til Sejet, Underup, Gantrup og Ørskov.
- Vi er stolte af at vi har fået 100.000 kr. til aktiviteter og investeringer til gavn for vores område, og nu skal vi vise at vi kan skabe noget godt, siger Rasmus Buhl Christiansen, formand for Foreningen for godt naboskab - Underup og omegn.
Alle, der bor i Underup/Torp/Vorbjerg-området er velkomne i mødelokalerne i Nim Multihal søndag den 23. april kl. 15.00.
- Pengene er givet til hele området og ikke til ”Foreningen for godt naboskab i Underup og omegn, der blot er overordnet tovholder på projektet, tilføjer Rasmus Buhl.
Erfaringer fra tidligere år viser, at landsbybeboerne udviser stort engagement i arbejdet med at gøre deres landsbyer endnu mere levende. Omkring 1000 beboere har været inddraget i større eller mindre omfang i de i alt 11 landsbyer, som indtil nu har været udvalgt.
Ifølge Ole Pilgaard Andersen (DF), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget har det selvfølgelig betydning, hvilke resultater landsbybeboerne opnår med pengene, men processen – og dét at mange beboere involveres - er mindst lige så vigtigt. Hidtil har de 100.000 kr. i høj grad været med til at skabe sociale mødesteder, kulturelle aktiviteter, aktiviteter for børn, forskønnelse, flere muligheder for aktivt udeliv og meget andet, siger Ole Pilgaard Andersen.
- Vi skal have startet projektet op, og vi inviterer derfor til et opstartsmøde, hvor vi kan få sat gang i projekterne, store som små. Flertallet bestemmer, så derfor en opfordring til at møde op og deltage i processen, tilflyttere og ”gamle” borgere, børn og voksne, siger Rasmus Buhl Christiansen, der håber at se rigtig mange. Vi får brug for al mulig slags hjælp, så alle kan være med til at gøre en forskel, uanset hvad der bydes ind med.
På opstartsmødet er planen at få overblik over hvilke ideer der er opbakning til at arbejde videre med. Hvem der har lyst til at være med i de enkelte arbejdsgrupper og hvordan de næste skridt for de enkelte arbejdsgrupper skal tages.
- Børn og unge er også meget velkomne på mødet, da vi også gerne vil, at de får mulighed for at komme på banen med deres gode idéer til området. Små børn er også meget velkomne, vi laver et legerum på mødet, tilføjer Rasmus.
Mødet afsluttes med en hyggelig fællesspisning, hvor foreningen er vært med aftensmad, forventeligt ved 17.30-18.00-tiden.
Tilmelding skal ske senest 19. april til mail mail@underup.info eller til en fra bestyrelsen med oplysning om adresse, hvor mange der deltager, og om der er børn med.
Erfaringerne fra De Trygge Landsbyer er også nået ud over landsbygrænserne. Repræsentanter fra Vrønding og Lundum, Trygge Landsbyer 2016, har præsenteret erfaringerne for 1200 deltagere i konferencen Velfærdens Innovationsdag i København ligesom Horsens Kommunes tovholder på De Trygge Landsbyer præsenterede erfaringerne på en konference i Ungarn i starten af marts måned i regi af Verdenssundhedsorganisationen WHO.
De lokale tovholdere i de fire landsbyer indledte deres arbejde med et fælles opstartsmøde i Sund By butikken.