Rally Team Mejer måtte trække sig med motorhavariMed rallycentrum i Süderbrarup ved Schleswig, havde arrangørerne fundet nogle skrappe rallyprøver på de omkringliggende smalle og snoede veje, som bedst kan sammenlignes med det der kendes fra det Sydfynske landskab.

Rally Team Mejer stillede til start med de to kompetente Volvo 242 Turbo, med henholdsvis Heino Mejer/Bo Mølgaard og Kurt Mejer/Vagn Åge Hansen i bilerne – Vagn Åge Hansen vikarierede for Kurt Mejers faste co-driver, Steen Bøgelund, som var forhindret i at deltage på dagen.

Efter succesen i Munkebjerg Hillclimb, hvor Heino Mejer var generelt hurtigste mand på prøven, og sidste års placeringer på de to øverste trin på podiet i kampen om Danmarksmesterskabet, var der lagt op til et rally, hvor der skulle satses på topplaceringer.

På de Cimbern Rallye’s første to hastighedsprøver gik det rigtigt godt for Heino Mejer og Bo Mølgaard, da de her kunne blande sig i toppen af generalklassementet, og køre lige op med nogle af de nye hurtige 4-hjuls trukne fabriksbyggede rallybiler som Skoda Fabia R5 og Peugeot 208 R5. Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen lå lidt længere nede i feltet, men havde i forhold til de øvrige historiske biler, rigtig god fart i bilen.

Desværre forvandlede de høje forventninger sig til en stor skuffelse. Specielt den lange 3. hastighedsprøve på 27 km, med lange lige vejstykker med topfart, var hård ved mange biler. En del måtte udgå med motorhavari. Det ramte også begge de hårdtpumpede Volvo 242 Turbo, som måtte trække sig ud af løbet ca. samme sted på prøven.

Med det udgangspunkt bliver det vanskeligt at forsvare topplaceringerne i mesterskabet fra 2019. Mange af delene i bilernes motorer er specialfremstillet, og der tvivles på at de nødvendige reservedele kan skaffes inden 2. afdeling af Danmarksmesterskabet køres i Nykøbing Falster allerede den 18. september.

Der resterer tre af årets fire afdelinger om DM:
• 18. september – Sydhavs Rally 2020 – Nykøbing Falster
• 3. oktober – Rally Naturens Rige 2020 – Ikast
• 24. oktober – DM finale – Djursland

Alle datoer er med forbehold for ændringer i henhold til Covid 19 restriktioner.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021