
Rekordlave renter på både flekslån og fastforrentede lån stiller mange boligejere i et dilemma, når boligen skal finansieres.
Men med en mere fleksibel lånemulighed fra Totalkredit er det muligt at drage lige stor fordel af de nuværende og rekordlave renter på både variabelt og fastforrentede lån.
- Vi kender ikke fremtiden på renteudviklingen, og derfor er det reelt umuligt at afgøre, om du på sigt er bedst tjent med et variabelt eller fastforrentet lån. Men faktum er, at begge lån er historisk attraktive på nuværende tidspunkt, så hvorfor ikke satse på begge heste, lyder det retoriske spørgsmål fra Spar Nords chefanalytiker Martin Lundholm.
- Med halvdelen af boligen finansieret i et F-kort drager du fordel af, at de korte renter er rekordlave og ser ud til at forblive i bund et godt stykke tid endnu. Og med den anden halvdel finansieret i et fastforrentet lån, vil du – ud over at sikre en fast rente – kunne skære en del af din restgæld ved at indfri lånet til en lavere kurs, når de lange renter begynder at stige, siger han.
Martin Lundholm understreger dog, at todelingen af realkreditlånet primært er attraktivt for boligejere med et lån på 1,5 million kroner eller derover, så fordelene ved at opdele står mål med omkostningerne ved at have to realkreditlån
Flere fordele, større sikkerhed
Ifølge Martin Lundholm er delt belåning oplagt for boligejere, der i dag har variabelt forrentede lån, og som gerne vil have mere rentesikkerhed.
- Har du eksempelvis et F1-lån på 1 mio. kroner og ønsker at omlægge til halvt F-kort og halvt fastrentelån, er det forbundet med en stigning i din månedlige ydelse på 197 kroner inklusiv afdrag. Til gengæld vil du så både drage fordel af stigende og faldende renter, uddyber Martin Lundholm.
Derudover hæfter han sig ved, at delt belåning ikke indebærer en fordobling i etableringsomkostningerne for låntageren, og at Totalkredit giver rabat på omlægningen, når du skifter væk fra F1-lån.