Samarbejdet i udskolingerne blomstrer



8. klasserne på Stensballeskolen og Hovedgård Skole var fredag samlet i Hovedgårdhallen, hvor virksomheder og ungdomsuddannelser oplyste de unge mennesker om fremtidens righoldige muligheder.
 Baggrunden er bl.a. at undersøgelser viser at en relativ stor andel af unge i Horsens Kommune vælger en uddannelse, som de enten dropper ud af, eller som de ikke bruger som springbræt til en videregående uddannelse, men i stedet tager en EUD eller forbliver ufaglærte. Samtidig har politikerne besluttet at uddannelsesparatheden i folkeskolen skal forbedres. En af tiltagene er samarbejdsklynger i udskolingen mellem grupper af skoler.
 Stensballeskolen og Hovedgård Skole har i deres samarbejde søgt og fået bevilliget et projekt for alle elever på 8. årgang på de 2 skoler.
 - Projektets hovedformål er at give eleverne og de voksne omkring eleverne - forældre og lærere - en større og bredere viden om viften af ungdomsuddannelser, så elevernes valg kan blive så kvalificeret og nuanceret som muligt i forhold til deres senere erhvervsvalg, siger UJ-vejleder ved Hovedgård Skole, Lene Dalgaard.
 Opstarten på projektet var en Uddannelses/Job-praksisevent i fredags, hvor eleverne fra de 2 skoler var sammen hele dagen. Hovedgårdhallen sprudlede af spørgelyst og interesse blandt eleverne ved de opstillede stande i Hovedgårdhallen. Til venstre fandt man virksomhederne hvor HJ Valeur, SuperBrugsen Stensballe, OK-Centret Enghaven, Politiet, Hovedgård Entreprenørforretning og Tømrerfirmaet Henning Lind stillede op og fortalte om og besvarede de mange spørgmål, som dels opstod i løbet af dagen eller som eleverne havde forberedt på forhånd.
 Til højre for indgangen var skoleområdet repræsenteret ved Social- og Sundhedsskolen, STX (Horsens Statsskole), Learnmark Gymnasium med HHX og HTX-uddannelserne, Learnmark Business og Learnmark Tech.
 I Hovedgårdhallens Cafeteria blev elevernes viden sat på prøve ved borde, hvor de igennem et spil blev udfordret og bl.a. skulle besvare spørgsmål. Der var livlig aktivitet i mobiltelefonernes Googlehjælp, og hele hallen sydede både af nysgerrighed, alvor og entusiame.
 Henover skoleåret vil eleverne sammen skulle deltage i forskellige andre aktiviteter, hvor ungdomsuddannelserne og erhvervslivet spiller en central rolle. Der vil være korte undervisningsforløb på en ungdomsuddannelse, besøg på virksomheder og ungdomsuddannelser samt afholdt forældremøde på en virksomhed
 - Hele projektet vil løbende blive evalueret, og det er målet at erfaringerne skal deles med de øvrige skoler i Horsens Kommune med henblik på at implementere de bedste tiltag på alle skoler, siger Lene Dalgaard.
 Projektet løber skolåret ud til april 2016.

yesKlik her, bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook og få nyhederne på din væg!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

Ringvej Syd
29. maj 2025