Der er trængsel i sminkerummet, hvor chef-sminkør Lis Reedtz er i gang med at forvandle Agnete Bie Westphael fra ganske almindelig ung pige til lokkende sirene i åbningsscenen i årets musical Atlantis.
- Deres basis make up skal de lægge selv, og så er de rigtig gode til at hjælpe hinanden. Det er også helt nødvendigt, for selv om vi er rutinerede her i sminken, så kan vi med de mange rolleskift undervejs slet ikke nå at gøre alle klar til scenen”, understreger chef-sminkøren.
Med 60 medvirkende er årets forestilling en af de større produktioner for Palsgaard Sommerspil, der har mere end 40 års historie bag sig i den smukke park ved slottet mellem Horsens og Juelsminde. Atlantis bliver i Palsgaard-versionen anno 2015, hvad instruktør Annelouiise Gomard kalder ”fantasy i virkeligheden”.
Lis Reedtz har været med i sminkerummet på Palsgaard hvert år siden årtusindskiftet.
- Jeg bliver ved, lige så længe jeg synes, det er sjovt. Og med så mange karakterer, som vi er med til at skabe i en forestilling som Atlantis, er det jo rigtig spændende, smiler Lis Reedtz, inden hun går i gang med at sprøjtelakere endnu en sirene.
Agnete Bie Westphael er klar til at finde sirenekostumet frem til åbningsscenen:
- Når jeg har været sirene, skal jeg også nå at være slavinde og glædespige, inden jeg vender tilbage som sirene, fortæller Agnete Bie Westphael, der som sine kolleger har temmelig travlt med at lægge ny sminke og skifte kostume undervejs i forestillingen.
At en sirene ikke kun er lokkende, besnærende og dragende, men også farlig, er måske svært at se på disse billeder af sirenen Agnete. Men de er også taget, før hun gik på scenen sammen med sine 12 sirene-kolleger for at lokke Atlantis’ søgående krigsfolk på afveje - og være med til at lokke publikum i slotsparken. Om det lykkes, viser sig, når Atlantis vises på Danmarks Smukkeste Friluftsscene fra 30. juli frem til 9. august.
Musicalen Atlantis
En alfaderlig konge, en underskøn prinsesse, en smuk, men fattig yngling, en svigefuld slavinde, en idealistisk præst og en magtbegærlig hærfører. Alle er de en del af det brogede persongalleri i den danske succes-musical Atlantis, inspireret af sagnet om riget, der sank i havet som følge af Gudernes hævn.
Sirener
var i den græske mytologi underskønne og overnaturlige kvinder på et rev langt ude på havet. De lokkede sømænd på afveje med deres sang og fik dem til at lide skibbrud. Deres sangstemmer fik sømændene til at glemme tid og sted, så de sejlede på grund og druknede.