Skal din kommune ikke have et integrationsråd?



Et integrationsråd med frivillige kræfter kan fungere som en vigtig brobygger mellem kommunalbestyrelse og kommunens etniske minoriteter. Alligevel er det under halvdelen af landets kommuner, der har nedsat et integrationsråd og dermed skabt et formelt samarbejde med de borgere, det handler om.

Når de nye byrådsmedlemmer træder sammen efter nytår, skal de tage stilling til, om din kommune skal have et integrationsråd. Jeg vil opfordre alle nyvalgte kommunalbestyrelser til at tage en seriøs diskussion om det og overveje, om et integrationsråd kunne styrke integrationsindsatsen i kommunen. Integrationsrådene består af repræsentanter fra kommunens etniske minoriteter og er især relevant for kommuner med større etniske minoritetsgrupper eller udfordringer med integration.

Vi har for nylig spurgt medlemmer af de nuværende integrationsråd om deres oplevelser og set nærmere på integrationsrådenes gennemslagskraft i kommunerne. Vores undersøgelse viser, at der især er to aspekter, som kan styrke kommunens samarbejde med rådets medlemmer.

For det første er det de råd, der både har kendskab til den politiske proces og en god kontakt til det etniske bagland, politikere og embedsværket, der er bedst stillet til at omsætte medlemmernes viden og ideer til praksis. Mangfoldigheden sikrer, at rådet har den nødvendige viden om de lokale integrationsproblematikker.

For det andet kræver det, at kommunen deltager aktivt i rådets arbejde, hvis integrationsrådenes frivillige kræfter for alvor skal gøre en forskel. Vi opfordrer derfor de kommuner, der nedsætter et integrationsråd, til at ligestille rådet med sammenlignelige råd som handicapråd og ældreråd. Det kan fx betyde, at rådet får et selvstændigt budget, flere ressourcer og kommunal støtte.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025