Skilsmissebørn får hjælp i skolen



Børn, der har forældrenes skilsmisse tæt inde på livet, kan have hovedet fyldt med sorg, savn og spørgsmål.
 Følelser og facts som kan stå i vejen for deres undervisning i skolen.
 I håbet om at skaffe disse børn et frirum har en gruppe lærere og pædagoger - i samarbejde med Selvhjælp i Horsens Sund By - startet to skilsmissegrupper på Egebjergskolen.
 Skolens overordnede mål med skilsmissegrupperne er at skabe hul igennem for børnenes læring og øge deres trivsel.
 Børnene, der er i alderen seks til 16 år, mødes en gang om ugen for – i et fortroligt rum - at udfolde sig kreativt og tale om følelser i forbindelse med deres forældres skilsmisse. Og de må gerne deltage i gruppen, selvom skilsmissen er sket for flere år siden.
 - Forældrenes brud er jo ikke noget, som bare rammer her og nu. Den kan sætte sine spor længe efter. Derfor er det så vigtigt, at børnene sammen med ligesindede får bearbejdet de problemstillinger, der både kan opstå helt akut og efterfølgende, når skilsmissen er en realitet, fortæller Lene Nielsen, der er AKT-lærer (Adfærd, Kontakt og Trivsel) på Egebjergskolen.
 Lene Nielsen står for den ene af grupperne sammen med en frivillig.
 - Skilsmissebørn har generelt mange ting at spekulere på. Lige fra store spørgsmål som ”hvor skal vi bo og hvad med julen” til usikkerheden omkring små hverdagsoplevelser, for ”kan vi nu ikke længere se Disney show og spise slik med far om fredagen.” Forældrene har travlt med skilsmissen og er måske ikke lige i stand til at opfange børnenes signaler. Vi håber derfor, at gruppen vil give børnene tryghed, så de tør lukke op for deres tanker og erfare, at andre børn tumler med nøjagtig de samme ting, siger Lene Nielsen.
 Én af de fraskilte forældre, som er glad for tilbuddet, er Mary-Ann Gammelgaard Johansen. Hun er mor til to børn på syv og ni år og blev skilt for tre år siden. Det er først nu, at børnene får mulighed for i skole-regi at tale om skilsmissen med ligesindede.
 - Skilsmissen fylder fortsat meget i børnenes liv. Derfor er jeg glad for, at de nu kan deltage i gruppen og tale med andre børn, som har oplevet noget tilsvarende. Det er mit indtryk, at børnene allerede er blevet mere åbne og får sagt nogle ting i gruppen, som de ikke vil sige til mig. På den måde får de bearbejdet tingene på en god måde, mener Mary-Ann Gammelgaard Johansen.
 Det er håbet, at skilsmissegrupperne også kan etableres på andre skoler i Horsens Kommune.

enlightenedKlik her, bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook og få nyhederne på din væg!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025