Social

Lokalnyt

Craft Café: Håb, samarbejde og inklusion gennem socialøkonomi

3. april 2023
Craft Café er mere end blot en café. Det er en historie om håb, samarbejde og inklusion, drevet af den socialøkonomiske virksomhed Social Craft. Vi har mødt en af caféens medarbejdere, en bemærkelsesværdige kvinde Malou Busk Tronier, som selv har oplevet en livsændrende blodprop i hjernen og nægtede at give op. I stedet bruger hun sin erfaring til at inspirere andre og arbejder i dag i denne socialøkonomiske virksomhed, der skaber arbejdspladser for mennesker med funktionsnedsættelser og derigennem driver en café hos Blå Kors Horsens.
Lokalnyt

»Hvad fanden er en landsby?«

25. marts 2022
Adjunkt Rolf Lyneborg Lund tager kampen op mod generaliseringer om landsbysamfund og de folk, der bor der. Han vil gerne insistere på, at empiri er det, der skal vejlede os til at tage de bedste beslutninger.
Lokalnyt

Ingen skal sidde alene i højtider som jul og nytår

15. december 2021
For danskerne er både jul og nytår traditionsrige tilbagevendende begivenheder, der oftest byder på hygge, fest og samvær med ens familie og venner. Men desværre er det ikke alle, der har et sted at fejre jul og nytår. Det vil fællesskabsplatformen Boblberg.dk sammen med Røde Kors lave om på, og de har derfor, for tredje år i træk, åbnet op for Julevenner.dk. Som noget nyt i år er Boblberg.dk netop også gået i luften med Nytårsvenner.dk.
Lokalnyt

Kedelig rekord – flere udsatte søger julehjælp

25. november 2021
Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet op for ansøgninger til dette års Julehjælp, som fattige og udsatte familier kan søge hele måneden ud, og allerede nu, en uge inden december, har ansøgertallet sat en trist rekord. Indtil videre har 15.093 familier søgt om Julehjælp, hvilket er mere end sidste år, hvor i alt lidt over 15.000 udsatte havde brug for hjælp til at klare julen.
Lokalnyt

Dansk Folkehjælp forventer at sætte trist rekord

14. april 2021
I 2020 modtog Dansk Folkehjælp ansøgning om feriehjælp fra 5.765 børnefamilier, hvilket udgjorde en stigning på 50% i forhold til 2019. Frem til den 30. april kan fattige danskere igen søge om Feriehjælp hos organisationen, og generalsekretær Klaus Nørlem spår, at antallet af ansøgere igen i år vil sætte en trist rekord. Det skyldes primært Corona-krisen – der har ramt den fattigste del af befolkningen hårdt.
Lokalnyt

Vi har svært ved at tale om ensomhed

13. april 2021
Hver tredje af os synes, det er svært at spørge andre, om de føler sig ensomme. Samtidig ville hele 60 procent af dem, der føler sig ensomme, ønske, at andre var bedre til at tale med dem om deres ensomhed.
Lokalnyt

Vinnie har fået nye veninder – og Jens ny energi

27. marts 2021
SnakSammen er en samtaleplatform udviklet af Røde Kors i samarbejde med Boblberg. Indsatsen blev gjort landsdækkende da Danmark lukkede ned i marts 2020, og siden opstart er der blevet booket 3.500 samtaler www.snaksammen.dk
Lokalnyt

Væresteder går mod lysere tider

11. marts 2021
Flere end 700 socialt udsatte snører i denne uge skoene og begiver sig ud på ”Værestedernes Stafet,” hvor deltagerne skal gå så mange kilometer som muligt på én dag.
Lokalnyt

Sådan støtter du et barn i sorg

19. januar 2021
En sorghandleplan gør det lettere at håndtere den akutte situation, når et barn på skolen f.eks. mister sin mor eller far. Til gengæld savner mange skoler redskaber til at støtte barnet på den lange bane, viser en ny undersøgelse. OmSorg i Kræftens Bekæmpelse lancerer nu en række gratis onlinekurser og videoguides til grundskolen.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023