Væresteder går mod lysere tiderFlere end 700 socialt udsatte snører i denne uge skoene og begiver sig ud på ”Værestedernes Stafet,” hvor deltagerne skal gå så mange kilometer som muligt på én dag.

Der er høj puls og livlig aktivitet på mere end 40 af landets væresteder, der deltager i Landsforeningen af Væresteders gå-stafet. Derudover deltager også brugere af Landsforeningens af Væresteders digitale værested.

Stafetten gennemføres på én valgfri dag i uge 10, hvor deltagerne i tidsrummet kl. 10-15 går en rute på min. 1 km så mange gange som muligt, og hvor der hele tiden er én deltager i gang på ruten.

Går mod lysere tider

Værestedernes Stafet afholdes for anden gang og skydes i gang under overskriften ”Vi går mod lysere tider.”

”Vi går mod lysere tider i mere end én forstand,” fortæller Simon Reintoft Henriksen, idrætskonsulent i Landsforeningen af Væresteder. ”Vi tror på lysere tider, og går ind i et forår, hvor der forhåbentligt bliver lukket op for flere aktiviteter for socialt udsatte på landets væresteder. Gå-stafetten er en af de aktiviteter, vi kan gennemføre udendørs, og vi har oplevet stor interesse fra værestederne for at blive en del af fællesskabet til stafetten. Mange fortsætter også med at gå efter stafetten og fællesskabet kan give de socialt udsatte energi og motivation til at komme videre i livet.”

Corona-venlig aktivitet

Café VæXt i Aalborg er et af de væresteder, der deltager i stafetten for første gang.

”Det betyder meget for brugerne at være med – og de har glædet sig,” fortæller Margit Madsen, teamleder på Café VæXt. ”Det er første gang, vi er med i Værestedernes Stafet, og vi har 16 deltagere med. Vores brugere har generelt været bekymrede for at deltage i aktiviteter under corona-nedlukningen, men da gå-stafetten er udendørs og vi har mulighed for at holde afstand, var der mange, der gerne ville være med. Og så vil vores brugere jo gerne vinde en pokal til værestedet,” fortæller Margit om konkurrencen om at blive det værested, der samlet går flest kilometer.

Sport for livet

Værestedernes Stafet er en del af Landsforeningen af Væresteders idrætsprogram ”sport for LIVET”, der omfatter 60 nationale og regionale idrætsstævner for deltagelse af mere end 6000 socialt udsatte, der bl.a. dyster i fodbold, petanque og E-dart.

Om Landsforeningen af Væresteder

Landsforeningen af VæreSteder har siden etableringen i 1998 hjulpet væresteder i hele landet med at udvikle fællesskaber og skabe positive forandringer blandt socialt udsatte.

I dag er 130 væresteder og 70 boformer og idrætssociale foreninger medlemmer af Landsforeningen af Væresteder, som derigennem har kontakt til mere end 23.000 socialt udsatte borgere, der ellers er en vanskelig målgruppe at nå gennem det offentlige system.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021