Sommeren nærmer sig, og det betyder leg ved fjorden, fødderne i strandkanten, afslapning i græsset, og masser af sommeraktiviteter og oplevelser på det grønne område ved Lystbådehavnen i Horsens.
Det er Horsens Kommunes bylivsindsats MÆRK Byen, der står bag aktivitetsmulighederne på Langelinie, og en lang række kreative aktører fra både Horsens og omegn har været med til at skabe rammerne på stedet.
Sommer for hele familien
Igen i år omdannes det store græsareal på Langelinie til en sommeroase med aktiviteter og sommerhygge for store og små.
Henover sommeren er det bl.a. muligt at dase i solen ved de eksotiske palmeøer eller og nyde en picnic ved de nye lækroge, mens de mindste stikker til søs (næsten da) i de små både til sandleg
Herudover kan man genopleve udsigtsplatformen i strandkanten, baner til beachvolley- og petanque, de stribede strandsofaer, legeboder, hængekøjer i skyggen, og selvfølgelig troldeungerne Julian og Laura og gode gamle Trolde Troels.
Sommeren over vil pladsen desuden byde på yoga i det fri med Gade Yoga Styrelsen, DBU Street Tour hulebyggeri med Dansk Hulebyg, Verdens mindste Skt. Hans, cirkusleg, chill-event på Langelinie og meget mere.
Åbning med masser af aktiviteter
Lørdag den 4. maj kl. 10.00 åbner Langelinie og de mange nye sommeraktiviteter på området.
Åbningen markeres med besøg af badeglade gæster fra "Komediehusets badeforening anno 1929" efterfulgt af officiel åbning af borgmester Peter Sørensen.
Dagen fortsætter med masser af aktiviteter og oplevelser for hele familien, herunder udendørsyoga og Groove-dans med Natascha, "1000 is til Horsens"-workshop med Anna Andersen, workshop med kunstner Phuc van Dang, petanque og brætspil med GRUS, besøg fra den lokale podcast BLÆR, kunst-maling på sten og ikke mindst fri leg på hele området.
Åbningsprogrammet bliver samtidig en lille forsmag på nogle af de sommeraktiviteter, som lokale foreninger og kulturaktører vil skabe på Langelinie i løbet af sommeren.
Programmet opdateres løbende på facebook.com/maerkbyen.
Indsatsen på Langelinie er udviklet af MÆRK Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats, og bliver til i et samarbejde mellem Teknik og Miljø samt Kultur og Event.