Stjernholm bliver levendegjortDer bliver ”gammelt” liv på Stjernholm, når man søndag 22. august holder ”Stjernholm Levendegjort”, hvor man kan opleve livet på en gård som i gamle dage. 

Alt er ladet op til den helt store oplevelse, om hvordan arbejdsbetingelserne var i vores forfædres tid. Stjernholm har jo rammerne og omgivelserne til, at man kan komme i den helt rigtige stemning og fornemme livet dengang.

Af øvrige aktiviteter kan nævnes: Sommerens landlige sysler, Salg af honning, Snapsedamen Lis, Pileflet ved Lene, Rebslagning, Tækkemand arbejder og bredtærskeren kører. 

Skulle der være nogle veterankøretøjer, der har lyst at besøg Stjernholm denne dag, er de meget velkommen.

Alle de frivillige på Museet har haft travlt, så alle aktiviteter kan være klar til på søndag. 

Men ellers bliver der bagt Stjernholmvafler og det er stadig det store hit og der uddeles smagsprøver denne dag.

Ja, der bliver nok at se på og måske for nogle nikke genkendende dertil og andre undres over, at det virkelig har været sådan i Danmark.

Samtidig kan du i staldbygningerne se udstillingerne for 2021 og der er valgt at fokusere på temaer som: 

100 år for genforeningen, Gammel Brædstrup Kommune, Olmerdug, Legetøj i træ, Madkasser, Briller m.m. lamper og el-artikler, Blade og Aviser.

I Stuehuset vises der finere håndarbejde, gammelt køkken med mælkekælder, Skolestue og i Hallen ses haveudstyr/redskaber, landbrug, egnens faneparade

Museets Skoletjeneste er et af de faste programpunkter på Stjernholm og er vældig populær, her kan skoleelever opleve og deltage i forskellige gøremål, som de var i gamle dage. I år tilbyder man også, at lave julearrangementer i uge 48 og 49.

I cafeen udstilles gamle anskuelsestavler.

Der vil være åben på Gårdmuseet Stjernholm i Nim fra kl. 11 til 16 søndag den 22. august 2021
 

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021