Der er travlhed i bagbutikken hos SuperBrugsen i Østbirk hvor lofter er revet ned, nye kølerum tager form, der bliver opsat skillevægge, trukket ledninger, rør… og der bliver hamret, savet, boret og banket på livet løs – uden alt for mange gener for de handlende.
Større butik, større slagterafdeling, større bake-off
Butikkens areal vokser med 155 m2 og den ekstra plads skal bruges til flere fersk- og sæsonvarer, og Brugsuddeler Kenneth Jespersen fortæller:
- Vi får helt ny bake-off som laver de samme gode bagerivarer som hidtil, men vi åbner området op så kunderne se medarbejderne ind ved ovnene – det kunne man ikke tidligere. Vores slagterafdeling bliver også meget større og ekstra synlig for kunderne.
Næsten samme sortiment i byggeperioden
Når der bygges om og dele af det eksisterende butiksareal bliver inddraget er der ikke plads til det samme antal varer på hylderne som normalt, men der er næsten plads til alt.
- I byggeperioden har vi 95% af sortimentet på hylderne og når byggeriet er overstået, får vi fuldt sortiment igen og så kommer der også mere nyt i forhold til tidligere, forklarer Kenneth Jespersen.
Ændrede arbejdsgange i byggeperioden
Når der bygges om og pladsen indskrænkes må det klart påvirke de daglige arbejdsgange og rutiner. Gamle kendte metoder må tages i brug. Før byggeriet fyldte man mejerivarer op ind bagfra i skabene, men det er ikke muligt i øjeblikket.
- Det er hårdt for personalet, når de skal fylde mælk ind forfra på gammeldags facon, men så det er godt med et rutineret personale i butikken – det hele bliver mere rationelt når vi er færdige, konstaterer Kenneth Jespersen.
For slagtermester Palle Uldbjerg Nielsen betyder byggeriet også at han og personalet tager ekstra mange skridt hver dag, da slagterafdelingen midlertidigt er flyttet ud i nogle mandskabsvogne på bagsiden af butikken, hvor der er indrettet slagterafdeling så der kan fremstilles varer til butikken.
Når byggeriet er færdigt og de nye lokaler og faciliteter kan tages i brug får ferskvarerne ny placering i butikken, men ellers forbliver alt ved det gamle.
Kenneth Jespersen fortæller at byggeriet går efter planerne og man forventer at tage de nye arealer i brug i uge 11 – 13.
Kildall