Tanjas travle døgn



Tanja Vallentin Brandt. (Foto: Per Algreen/Horsens Kommune)

Af Vibeke Juul

14.000 elever og 200 koncerter!

Der er nok at jonglere rundt med for Tanja Vallentin Brandt, og det har der sådan set været, siden Horsens Og Odder blev udnævnt til værtskommuner for dette års LMS Musikfestival (Levende Musik i Skolen).

Festivalen foregår i begge kommuner fra den 1.-3. oktober 2019.

Tanja er - sammen med sin kollega Iben Høgh Grøftehauge fra Kultur og Eventafdelingen - projektkoordinator for festivalen i Horsens Kommune, og puslespillet med at få områdets 10.000 skoleelever transporteret rundt til 200 koncerter og 60 sideaktiviteter, foregår i et tæt samarbejde med skolerne og arrangørerne af LMS.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at tilgodese alle bedst muligt og lægge det perfekte program, men der kan jo altid være forskellige meninger om, hvornår et program er perfekt. Det kræver, at lærerne rundt om på skolerne bakker godt op om, at dette skal blive en succes, fortæller hun.

Tanjas koordinering rækker langt ud over at få eleverne transporteret rundt til de mange koncerter og aktiviteter, der alle foregår i midtbyen. Klasserne skal også placeres i lokaler, der passer til lige netop den koncert, de skal høre. Nogle koncerter kræver mørklægning. Andre stiller krav til lokalets størrelse.
Og så er busplanlægningen et kæmpe logistikarbejde i sig selv, med busser, der i pendulfart transporterer de musikglade elever fra skolerne og ind til byen.
Med så mange bolde i luften kan hun godt miste pusten for en kort stund, men samtidig er hun vild med den høje puls, når tingene kører.

- Selvfølgelig var det nemmere, hvis alle koncerterne foregik ét sted, men vi tilstræber at skabe intimitet og festivalstemning, og derfor er de lagt på forskellige steder i midtbyen, siger Tanja, der sætter en ære i at dobbelttjekke alt for at sikre, at den information, der sendes ud, er korrekt.

Udover elevernes transport skal Tanja og hendes kolleger også tænke på de mange gæster fra nær og fjern, der besøger festivalen. Dem skal der bookes hoteller til, men alt foregår i tæt samarbejde med LMS, for som hun overordnet siger: vi kender byen, de kender konceptet.

I forbindelse med festivalen uddannes særlige KulturCrews blandt eleverne. Deres opgave bliver blandt andet at være vært på spillestederne, men der skal også være en frivillig voksenvært til stede.

- Vi er godt på vej med at finde de ca. 100 frivillige, vi skal bruge til det, og der er stadig plads til flere, siger Tanja.

Med festivalen nært forestående og det meste af planlægningen på plads ønsker Tanja bare, at Horsens og Odder også kunne blive værtskommuner næste gang, som er om to år. Det ville gøre hele planlægningsfasen nemmere med den viden og erfaring, der efterhånden er i rygsækken.

Men så er det jo godt, at hun kan bruge erfaringerne i nogle af kommunens mange andre arrangementssammenhænge.

Fakta

LMS Musikfestival i Horsens Kommune

• Afholdes på skift hvert andet år i en af landets kommuner
• Samler tæt på 10.000 børn fra 0.-9. klasse i indskoling, mellemtrin og udskoling
• Hver skole afsætter én dag til to koncerter og én sideaktivitet
• Sideaktiviteten kræver, at eleverne selv er aktive
• Koncerterne foregår i midtbyen på steder som Sønderbro Kirke, Kunstmuseet, Rådhuset, Kulturstationen m.fl.
• De omfatter alt fra opera til heavy metal

Om LMS Musikfestival

• Levende Musik i Skolen har siden 2007 årligt arrangeret over 2000 koncerter - i alt 25.000 koncerter på skoler i Danmark og flere steder i udlandet
• Ordningen er støttet af Statens Kunstfond
• Levende Musik i Skolen har i samarbejde med Teatercentrum udviklet konceptet KulturCrew, hvor elever klædes på til at afvikle kulturelle arrangementer på deres skoler

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025