
Racerkører og feinschmecker Thorkild Thyrring roste Kramer's Is, da han besøgte standen i SuperBrugsen i Hornbæk. Han ses her sammen med de to iværksættere fra Kramer's Is, Mikkel Ole Egmont Glarbo (i midten) og Buster Kramer, der har lagt navn til isen.
De tre aarhusianske iværksættere bag Kramer’s Is, Danmarks nye gourmet-is, har fået en forrygende start og har ordrer på 30.000 bøtter is - svarende til 15.000 liter is - en uge efter lanceringen. Også udlandet viser nu interesse for den nye is med højt proteinindhold og lavt kalorieindhold.
Danskerne elsker Kramer’s Is, den nye gourmet-is, som i denne uge blev lanceret af tre unge iværksættere fra Aarhus. Isen, der har et højt indhold af protein og lavt indhold af kalorier, har ramt lige ned i moderne menneskers behov for at være kalorieansvarlige uden at gå på kompromis med smagen. Efterspørgslen betyder, at der allerede nu med genbestillingerne ligger ordrer på knap 30.000 bøtter is á en halv liter is hos Kramer’s. Og udenlandske markeder har i løbet af ugen også vist interesse.
Kramer's Is har en aftale med Coop og isen kom i den forgangne uge ud i kølediskene i 850 Coop-butikker i hele Danmark. Isen produceres på prisvindende Aabybro mejeri i Nordjylland.
”Vi har haft en forrygende uge. Vores is er blevet taget overvældende positivt imod af danskerne, og vi er blevet kontaktet af de danske ambassader i Holland og Australien, som mener, at der er gode muligheder for vores is på deres respektive markeder,” siger Buster Kramer, der sammen med Mikkel Ole Egmont Glarbo og Freder ik Søgaard Poulsen udgør holdet bag Kramer’s Is.
Kramers is er lavet på økologisk letmælk, som udgør cirka en 1/3 af proteinindholdet i den færdige is, resten stammer fra tilsat valleprotein i høj kvalitet. Isen indeholder 35 procent mindre sukker end traditionel is. Dette kan blandt andet lade sig gøre, fordi noget af sukkeret er udskiftet med druesukker. Ved hjælp af traditionel italiensk fremstillingsmetode får isen en dejlig og cremet konsistens og stor smag fra de rene råvare, der udgør de fire smagsvarianter - jordbær, lakrids, hasselnød og chokolade.
Kramer’s Is er tidligere blevet testet med stor succes blandt forbrugere i Aarhus. Tirsdag præsenterede holdet bag Kramer’s Is for første gang isen på Sjælland i forbindelse med en event i SuperBrugsen i den nordsjællandske badeby Hornbæk, en by som i forvejen er kendt for sine mange ishuse med de bedste is-brands.
I Hornbæk tog både børn og voksne tog godt imod Kramer’s Is, og der var bred enighed om, at protein-isen lever op til sin gourmetværdighed. Det gjaldt også for racerkøreren og feinschmecker Thorkild Thyrring, som kom forbi is-standen.
I de kommende uger får de unge iværksættere ekstra travlt - foruden at passe Kramer's Is skal de også gå til eksamen på deres studier i Aarhus. I juni drager de på en Danmarks-turné, hvor de i alle dele af landet vil præsentere deres nye is.
Krmaer's Is kommer også forbi nogle af de lokale SuperBrugser i forbindelse med langeringen, bl.a. i SuperBrugsen Østbirk.
Giv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!