
Elever fra Visuelt Gymnasium Horsens-Billedskolens Akademi har tidligere arbejdet med arkitektur og modeller - nu skal de i fem dage prøve kræfter med Andr. Steenbergs Plads i Horsens.
Omkring 25 lokale unge talenter står klar til at bygge modeller og tegne skitser, når en arkitekturworkshop med fokus på planlægning af byrum afholdes i Horsens. På workshoppen skal de unge arbejde intenst med arkitektur, modelbyggeri, rum og byplanlægning, når de på kun fem dage skal løse en konkret arkitekturopgave med afsæt i Horsens midtby.
I løbet af workshoppen skal de unge komme med et konkret forslag til en nyindretning af Andr. Steenbergs Plads – en plads, som i løbet af 2015 skal ombygges og nyindrettes. De unge får således mulighed for at komme med gode ideer og forslag til, hvordan den kommende plads skal se ud og fungere i fremtiden.
- Vi glæder os rigtig meget til at se de unges bud på en fremtidig Andr. Steenbergs Plads – og ikke mindst til at se hvilke kreative og nytænkende forslag, som dukker op i løbet af arkitekturworkshoppen. Samtidig er det en oplagt mulighed for os til at involvere en gruppe lokale unge i byens udvikling, og få deres bud på et konkret fremtidigt byrum, siger Lene Krogh, arkitekt i Plan og By, Horsens Kommune.
De unge workshopdeltagere, som kommer fra Visuelt Gymnasium Horsens – Billedskolens Akademi, kan forvente sig en uge fyldt med spændende undervisning i arkitekturforståelse, idéprocesser og planlægning af byrum, når arkitekterne Johan Pedersen og Bendik Stockert i samarbejde med Freya B. Overgaard og Jannik Broz fra Billedskolen, Horsens Kunstmuseum planlægger programmet, forsikrer Billedskoleleder Jannik Broz:
- Arkitekturforståelse er en del af det undervisningsforløb, som de unge på Visuelt Gymnasium skal igennem i løbet af deres uddannelse, og programmet i denne uge byder på en masse lærerig og inspirerende undervisning, som giver de unge en god ballast i deres fremtidige arbejde inden for det visuelle felt. At vi kan tilføre et ekstra element i form af opgaveløsning på et konkret fremtidigt byrum, gør det blot endnu mere spændende og aktuelt for eleverne.
Arkitekturworkshoppen afsluttes med en offentlig præsentation fredag den 21. november kl. 14 i Kuben, hvor alle horsensianere kan opleve de unge deltageres bud på en ny Andr. Steenbergs Plads samt stille spørgsmål til projekternes udformning.
Arkitekturworkshoppen i Horsens er skabt som et samarbejde mellem Mærk Byen og Visuelt Gymnasium Horsens – Billedskolens Akademi i regi af Kulturregion Østjysk Vækstbånd. Vækstbåndssamarbejdet har som mål at støtte op om de unges udfoldelsesmuligheder på kulturområdet samt at understøtte Horsens som en levende og oplevelsesrig by.
Mærk Byen og Kulturregion Østjysk Vækstbånd har bl.a. tidligere stået bag midlertidige lysinstallationer i Horsens midtby samt en lysworkshop i 2013, hvor lokale unge talenter blev undervist i at lave kunstneriske videoprojektioner til byrummet i Horsens, mens det lokale band Solar Yeah skabte musikalske kompositioner til projektionerne.