Verdens undergang i bogformBOGANMELDELSE - Er du til katastrofe film? Så skal du helt sikkert læse den her bog! Historien er beskrevet så levende, at man næsten føler, at man står i en verden, der er ved at gå under. Det er en historie om overlevelse, venskab og utrolige konspirationsteorier. 

By Emilie Kildall – Instagram: BookwormKildall

Cody, en talentfuld footballspiller, skal til at spille en vigtig kamp med sit hold i Los Angeles. Pludselig begynder footballbanen under dem at ryste. En dyb flænge i jorden sluger tilskuerrækken, cheerleaderne, samt halvdelen af fodboldholdet.

Imens Cody prøver at navigere i dette kaos, er Codys far Henry, som er matematiker og professor, blevet hentet af Secret Service. Imod hans vilje fører de ham til byen Denver og ned i en kæmpe bunker langt under jorden. Her skal Henry være en del af et team af folk med forskellige professioner og tilgange til verdens undergang.

Alt imens prøver Cody, i samråd med nabopigen Susan, at komme helskindet fra LA til Denver. Dette er tusind gange nemmere sagt end gjort. Deres vej viser sig at være utrolig faretruende, da det eneste jorden er ude på nu, er død og ødelæggelse.

Når de det? 

Grunden til verdens undergang er den kæmpe Planet X, som er på vej ind i vores solsystem. Den alene er skyld i bl.a. brande, jordskælv og meteornedslag. Det eneste den bringer med sig er død og ødelæggelse. Derudover viser det sig, at stort set alle regeringer omkring i verden, samt det mørke internet har været bevidst om dette i lang tid uden at informere verdens borgere om det.

Det er en, vil jeg næsten sige, klassisk katastrofe historie, men i rigtig amerikansk stil, er historien også krydret med konspirationsteorier. Teorier, som faktisk bliver beskrevet i dybdegående detaljer og med en vis overbevisning, må jeg indrømme. Det kan være du bliver overbevist om noget helt andet end det du ellers har gået og troet på?

Historiens perspektiv skifter for hvert kapitel, så man både læser Codys og Henrys historie simultant. Hele bogen igennem sad jeg og heppede på både Henrys team, og Codys rejse. Jeg sad i spænding hele vejen, og slugte den råt. Jeg håbede så inderligt, at Cody og Susan ville nå til Denver før verden, får kål på dem. 

Og som en god cliffhanger, har jeg ikke tænkt mig at svare på spørgsmålet om de når det; det må du selv finde ud af. Jeg kan dog afsløre, at bogen er første bind i en planlagt trilogi. Nøj, jeg glæder mig til bog 2! 

6 ud af 6 stjerner

Historien er flot skrevet og meget medrivende. Og så kommer denne bedømmelse også fuldt fra egen holdning. Jeg er ekstremt disponibel over for, og har generelt en svaghed for katastrofe/”verden går under”-historier. Jeg læste den næsten i én køre, så spændende var den. Især når de første sider og kapitler fanger mig, bliver det en god bog. Efter bare 10 sider, sad jeg tilbage med en åben mund og tænkte: hold da magle, det bliver vildt det her! Jeg var simpelthen solgt fra første side. 

’Planet X’ er skrevet af Ronny Reffelt og udgivet af forlaget Brændpunkt i 2024. Bogen kan bl.a. købes på Saxo.dk til 219,95 kr.
 

Emilie Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024