Vistisens værdiløse velfærdsforbehold



Her i avisen kan man læse, at DF's Anders Vistisen vil sætte en stopper for Ryanairs uhæderlige forretningsmetoder, og udnyttelse af arbejdstagere ved at indføre et velfærdsforbehold. Jeg kunne godt tænke mig at spørge vrøvlende Vistisen, hvordan i alverden et velfærdsforbehold kan forhindre, at Ryanair udnytter ansatte i hele Europa?

Det er netop mærkelige særregler i de enkelte lande, der gør, at Ryanair gang på gang kan dumpe arbejdstageres arbejdsvilkår. Et velfærdsforbehold vil være en dobbeltstraf af de allerede stærkt udsatte arbejdstagere fra Ryanair.  Derfor er der langt mere fornuft i at opfordre Ryanair til at indgå overenskomst og garantere, at deres ansatte har base i Danmark, betaler dansk skat og er dækket af sociale sikringsydelser i Danmark. Det vil skabe en fair konkurrence, hvor danske arbejdstagere kan være med, og hvor udenlandske ansatte ikke udnyttes.

Jeg giver dog Anders Vistisen ret i, at der er behov for bedre regler på EU-plan, der dæmmer op for den slags fifleri, som Ryanair flittigt anvender. Det er derfor, at jeg sidder i det EU-udvalg, hvor kampen mod social dumping foregår. Det udvalg har Dansk Folkepartis medlemmer ikke prioriteret, og så er det jo i sagens natur vanskeligt at samarbejde med Dansk Folkeparti om løsninger, der vil skabe bedre arbejdsvilkår i Danmark. Det må Anders Vistisen, da kunne se.

Dertil kommer, at Vistisen og Dansk Folkeparti tilhører en gruppe, som hovedsageligt består af britiske konservative, der dybest set ikke bekymrer sig om arbejdstagerrettigheder. Det er ikke andet end varm luft, når han anklager Socialdemokraterne for ikke at tage kampen op i Europa-Parlamentet, når Vistisen selv er en del af det borgerlige flertal i Europa, der alle dage har ignoreret den sociale dumping.

Der er nemlig et stort behov for initiativer, der kan dæmme op for den sociale dumping, der foregår i luften, og sikre en mere fair konkurrence. Muligheder kan være at stille krav til, at hovedparten af besætningen på europæiske fly skal være ansat direkte af flyselskabet fremfor gennem rekrutteringsbureauer, der åbner op for snedige skatte konstruktioner. På samme måde kunne man også sikre, at flyselskaber kun anvender personer med opholds- og arbejdstilladelse i EU på fly, der er registrerede i EU, hvad enten de kommer fra et rekrutteringsbureau eller ej. 

Det er mere konstruktive forslag end det Vistisen kommer med, der hverken løser problemet eller kan lade sig gøre med mindre, Danmark forlader EU, og her er Anders og jeg jo helt enige om, at Danmark skal være medlem af EU.
 

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025