40 pct. flere nye boliger til salg(arkivfoto)

Optimismen er tilbage, flere sætter deres bolig til salg. I forhold til sidste år har langt flere valgt at sætte boligen til salg i starten af 2021. Stigningen sker med en forventning om, at restriktionerne snart kan lempes og udsigten til en høj salgspris, vurderer Nybolig.

Selvom boligudbuddet er historisk lavt, kan man ikke klandre boligejerne for at holde igen på deres boliger. I uge 6 blev der nemlig sat 40 pct. nye boliger til salg end samme uge sidste år. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk. I alt 2.837 boliger.

Den stigende tendens til at sætte til salg skyldes ifølge Nybolig udsigten til en genåbning af samfundet i 2021 og de stigende salgspriser, som har præget Corona.

-Der er ingen tvivl om, at mange boligejere har holdt igen på grund af den usikkerhed, der er fulgt med Corona. Vil familien fortsat have en stabil indtægt, er det sikkert at skifte bolig midt i en pandemi, er typiske spørgsmål. Men boligmarkedet har udviklet sig uventet positivt, og nu ser det ud til, at mange har fået optimismen tilbage, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Siden nytår er antallet af nye boliger til salg steget langt mere end, hvad der er normalt for årstiden. Og den tendens forventer Nybolig vil fortsætte.

-Går man i salgstanker, kan udsigten til en god salgspris blive udslagsgivende for at træffe den endelige beslutning om at sælge, og lige nu ser vi både hurtige salg og salg over udbudsprisen, siger Peter J. Mattsen.

Det stigende antal sælgere betyder dog ikke, udbuddet er på vej op lige med det første. Mængden af købere er nemlig fortsat høj.

-Det er mange år siden, vi har set så høj en aktivitet på boligmarkedet, og med fortsat lave renter og stærke privatøkonomier er det vores vurdering, at vi vil se en fortsættelse af aktiviteten fra 2020 et godt stykke tid endnu, siger Peter J. Mattsen.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021