Foderbrættet lukker: Et farvel til Østbirks populære grillbar og pølsevognMarianne Skibby, den karismatiske kvinde bag disken, fortæller om sin svære beslutning om at lukke sin elskede forretning på grund af helbredsproblemer.

Tekst og fotos Jørn Kildall

"Hvad skulle vi gøre uden Foderbrættet og Marianne?" Det er spørgsmålet, der har genlydt i Østbirk siden Marianne Skibby offentliggjorde, at hun var nødt til at lukke grillbaren og pølsevognen. Efter over et årti bag disken har hun valgt at sætte sin egen sundhed først.

Marianne faldt for to og et halvt år siden og skadede sin højre arm - en skade, der siden er blevet diagnosticeret som en golf-albue, en kronisk nervebetændelse. Selvom hun aldrig har svinget en golfkølle, har skaden haft alvorlige konsekvenser for hendes arbejdsliv.

"Dette er ikke en nem beslutning, men jeg er nødt til at tage hensyn til min egen sundhed," siger Marianne. "Jeg elsker det, jeg gør, men jeg kan ikke længere ignorere smerten."

Et nyt kapitel begynder

Efter at have drevet Foderbrættet siden 2011 er Marianne nu klar til at starte et nyt kapitel i sit liv. Fra den 1. august vil hun være arbejdsløs for første gang i mange år, men hun ser det som en mulighed for at finde et arbejde, der passer bedre til hendes nuværende helbredstilstand.

Marianne er oprindeligt uddannet kontorassistent, en uddannelse hun håber at bruge igen. Hun er klar over, at der vil være udfordringer på grund af hendes arm, men hun tror, at hun med moderne hjælpemidler vil være i stand til at håndtere kontorarbejde.

"Hvis jeg er heldig, kan jeg finde et job inden for mit felt," siger hun. "Hvis ikke, er jeg åben for næsten alt. Jeg har mange evner, og jeg er ikke for gammel til at lære noget nyt."
 

Savner kunderne

En af de ting, Marianne helt sikkert vil savne ved Foderbrættet, er kunderne. Hun har opbygget stærke relationer til mange af dem, og hun vil savne den daglige small talk og de varme omfavnelser.

"Hver dag er fyldt med gode oplevelser," siger hun. "Jeg vil virkelig savne det."

Marianne er stolt over de produkter, hun har serveret i Foderbrættet. Hendes hotdogs og hjemmelavede burgere, især "Tøsen" og "Mega-burgeren", er lokale favoritter, som mange vil savne.

Et nyt liv for Foderbrættet

Mens Marianne begynder sit nye kapitel, vil Foderbrættet også begynde sit. Grillbaren og pølsevognen bliver flyttet til Nykøbing, Sjælland, hvor en ny ejer vil tage over.

" Foderbrættet har været en vigtig del af Østbirk i mange år," siger Marianne. "Det bliver trist at se det gå, men jeg er sikker på, at det vil få et godt liv i Nykøbing."

Marianne er taknemmelig for alle de år, hun har haft bag disken, og hun vil altid huske den kærlighed og støtte, hun har modtaget fra kunderne.

"Jeg er kun 53 år," siger hun. "Jeg har stadig mange år på arbejdsmarkedet, så jeg er nødt til at sige stop nu, mens jeg stadig kan. Det har været et fantastisk eventyr, og jeg stopper på toppen."

Østbirk vil ikke være det samme uden Foderbrættet, men byens indbyggere vil altid huske Marianne og den betydning, hun har haft for lokalsamfundet.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024