Boganmeldelse - ”Fordele og ulemper ved at huske”Val Emmich - Foto Andrew Holtz

Dette er titlen på bogen, hvis anmeldelse du skal til at læse. Den er skrevet af forfatter Val Emmich, som debuterede i 2017 med netop denne bog. Det er en sød fortælling om at finde lige det man har brug for – i en uventet person. 

Af Emilie Kildall – Instagram”BookwormKildall”

”Fordele og ulemper ved at huske” handler om skuespilleren Gavin Winters, som mister sit livs kærlighed; manden Sydney. Sydney får et pludseligt hjerteanfald, og alle de fremtidsdrømme parret havde sammen, rinder ud i sandet. For at få afstand til sit tab i Los Angeles, rejser Gavin tværs over USA til New York, for at besøge et vennepar fra college. 

Her møder Gavin vennernes 10-årige datter, Joan Lennon. Hun er opkaldt efter John Lennon, da Joans far er kæmpe Beatles fan. Hun har, udover et stort talent for musik, en utrolig bemærkelsesværdig hukommelse. Sammen slår de to en handel af, hvor Joan fortæller alle de minder hun har om Sydney, hvis Gavin lover at hjælpe hende med at vinde en lokal sangskriverkonkurrence. 

Man skal udstå prøvelser

I løbet af den måneds tid, hvor Gavin bor i New York, bliver både han og Joan tvunget til at se deres individuelle dæmoner i øjnene. De udsættes for prøvelser både hver for sig og sammen, hvor de må finde en måde at overvinde disse prøvelser på, på bedste vis. Gavin er bange for, at han aldrig kommer over tabet af Sydney, mens Joan er rædselsslagen for, at hun skal blive glemt. For hvordan kan andre glemme hende, når hun selv kan huske alt? Joan og Gavin finder dog helt uventet det, de ikke vidste de havde brug for i hinanden; opmærksomhed, støtte og rigtig gode minder. 
 

Hvor er twistet?

Bogen er skrevet i et let sprog og er nem at følge med i. Forfatteren har valgt at skrive i første person, dog er det skiftevis skrevet mellem Joan og Gavins synspunkter i historien. Dette giver et godt billede på, hvad de begge tænker, føler og mener, samt hvorfor de handler som de gør. Det giver derudover også bogen en mere dybdegående læseoplevelse – skønt!

Jeg forventede en større aha-oplevelse i forhold til bogens bagtekst, hvor Gavin efter sigende tvinges til at stille spørgsmål ved sit forhold med Sydney, og hvad han skal stille op med fremtiden. Uden at afsløre for meget, er der ikke meget at stille spørgsmålstegn ved. Så jeg spørger; hvor er twistet? 

Bogen giver dog stof til eftertanke, da den bevæger sig i tematiker, som alle mennesker skal forholde sig til på et eller andet tidspunkt i livet; at miste en man elsker, at blive glemt af andre og være betydningsløs. 

4 ud af 6 stjerner

Jeg købte bogen i en genbrugsbutik for et par år siden, mest af alt fordi jeg blev fanget af farverne og titlen. Man kan vist sige, at jeg ofte er en af dem, som bedømmer en bog ud fra dens omslag.

Historien er sød og relaterbar, og rigtig god som læsning inden sengetid. Jeg vil bedømme den med 4 ud af 6 stjerner, idet jeg ikke helt fik det twist og den handling, som bagteksten lagde op til. Bogen var hyggelig, men det er desværre ikke en af dem, jeg ville samle op og læse igen i nærmeste fremtid. 

”Fordele og ulemper ved at huske” er udgivet af Politikkens Forlag, og kan købes på saxo.dk til 249,95 kr.

Lignende artikler

Emilie Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023