Byvandring: Horsens-historier for børnFoto: Torvet i Horsens set fra sydvest, ca. 1930. Byarkivet i Horsens.

Spændende byvandring i Horsens gør historien levende for børn - en oplevelse i centrum af byen, hvor vi skræddersyr fortællingerne til børnehøjde.

Af Jørn Kildall

Børnevenlig vandring gennem tid og rum

Det kan være svært at få børn interesseret i historie. Men med en sjov og spændende byvandring i Horsens, er chancen for at vække deres nysgerrighed stor. Museumsformidler Sandra Lynge Pedersen vil guide jer gennem Horsens’ historiefortællinger, specielt tilpasset til de yngste ører.

Fra torvet til Vitus Berings barndomshjem

Turen starter ved hjørnet af Borgergade og Klosterkirken, og går gennem byens centrum. Her fortæller vi historien om byens Torv ved Vor Frelsers Kirke, hvor en galge stod i middelalderen som en skræmmende advarsel. Vi besøger også stedet, hvor den lille Vitus Bering voksede op, inden han blev en af verdens største opdagelsesrejsende.

En levende historielektion

Gennem historiefortællinger vil børnene få et indblik i livet i Horsens i gamle dage. De vil lære om middelalderens hårde straffe, opdagelsesrejsendes eventyr, og om hvordan livet har forandret sig gennem århundrederne. Dette er en unik chance for at se Horsens gennem en anden linse og at få et dybere indblik i byens rige fortid.

Deltagelse i byvandringen

Byvandringen er gratis, men forudgående tilmelding er nødvendig. Ring til 76292350 for at reservere jeres pladser. Vandringen varer en time, og der er et begrænset antal pladser, så skynd jer at booke jeres pladser. Vi glæder os til at dele Horsens’ fascinerende historier med jer!

INFO: tirsdag 30, maj kl. 16.30-17.30. Mødested: Borgergade 30, Horsens.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023