Ekstra mulighed for Covid-19-test i Horsens(arkivfoto)

Region Midtjylland opretter test-sted i Ungdomsskolen bag Føtex på Bankagervej i Horsens, som kan benyttes uden tidsbestilling.

Horsens Kommune har gennem de seneste par uger oplevet et stigende antal borgere, der er konstateret smittet med Covid-19. Det har blandt andet betydet, at Horsens er blandt de kommuner i Danmark, der har højest incidenstal - antal smittede pr. 100.000 borgere.

Selvom smittetallet gennem de seneste dage har været faldende, er det stadig relativt højt, og derfor er Horsens Kommune, Sundhedsstyrelsen og Region Midtjylland blevet enige om at stille en ekstra testmulighed til rådighed.

Det betyder, at der i en periode fra onsdag den 17. februar bliver oprettet et midlertidigt test-sted i Ungdomsskolens lokaler bag Føtex på Bankagervej i den sydlige del af Horsens, hvor man kan blive PCR-testet via podning i halsen uden forudgående tidsbestilling - dog ikke børn under 12 år.

Test-stedet vil være åbent dagligt fra 9 til 16 - inklusiv i weekenden - i første omgang frem til og med tirsdag den 23. februar, men med mulighed for forlængelse.

- Da muligheden for at skrue op for antallet af Covid-19-test i Horsens viste sig, sagde vi selvfølgelig straks ja tak. Jo flere vi kan få testet, jo større er chancen for at få brudt smittekæderne, og det er vejen frem i bekæmpelsen af coronaen, siger fungerende borgmester i Horsens Kommune, Andreas Boesen.

Han tilføjer, at også vinterferien, som er i fuld gang, er et godt argument for at øge antallet af coronatest i Horsens.

- I ferien skal man ofte se andre - familie eller venner - og jeg kan kun opfordre til, at man passer godt på sig selv og sine nærmeste. Det betyder blandt andet, at vi forsøger at se så få som muligt, at vi overholder det gældende forsamlingsforbud, og at vi i det hele taget er gode til at overholde sundhedsstyrelsens retningslinjer om eksempelvis at holde afstand og spritte af, siger Andreas Boesen.

Ud over det ekstra midlertidige test-sted i Bankager er der fortsat mulighed for at blive testet på testcentret på Langmarksvej, hvor man kan blive PCR-testet med tidsbestilling og får svaret indenfor ca. et døgn, ligesom der er mulighed for få lavet en hurtigtest på hurtigtest-centret på Sandøvej 16 i Horsens, hvor man kan møde op uden tidsbestilling. Her testes man via en vatpind i næsen og får svar på testen i løbet af et kvarters tid.
 

Lignende artikler

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024