Lækker genbrugs-cafe åbner hos Blå KorsGenbrug er sagen! Der er ikke mange som længere er i tvivl om, at genbrug er populært og at vi alle må spare på de ressourcer som kloden tilbyder os. Fredag var der åbningsreception på en ny socialøkonomisk cafe i Horsens og her er genbrug og upcycling de bærende søjler.

Af Jørn Kildall. Foto Jens Jessen

På Vejlevej i Horsens ligger Danmarks største genbrugsbutik - Blå Kors-butikken. På førstesalen i den store bygning har man længe kunne høre lyden fra håndværkerne som har været ved at sætte en helt ny cafe i stand.

Fredag 3. marts var der inviteret til reception på stedet og lørdag formiddag kunne man byde de første cafegæster indenfor.

Den hyggelige cafe tilbyder lækkert mad og kreative oplevelser i deres upcycling værksteder. Navnet er Craft Cafe og det er en upcycling cafe og hvor kunderne kan lave mere end bare at nyde en varm kop kaffe og en lækker bolle.

Ideen med upcycling er at man tager restmaterialer og lave dem om til nye ting. Materialerne kommer, meget belejligt, fra etagen nedenunder hvor Blå Kors-genbrug holder til. Her er en del materialer og genstande som enten ikke kan sælges eller ikke bliver solgt, men de kan stadigvæk bruges til at skabe nye ting af.

Hver morgen klokken 8 tager et lille hold af cafeens medarbejdere turen til Bilka i Horsens og henter overskudsmad. Maden fejler intet og bliver brugt til at fremstille nye og spændende retter som gæsterne kan købe og nyde i cafeen.

Ved receptionen fredag var der blandt andet besøg fra Blå Kors Danmark og en del lokale havde også fundet vej. Den musikalske underholdning var lagt i hænderne på altid sprudlende Mathilde Falch som underholdt gæsterne i den nye cafe mens de fik lov til at prøve at lege med upcycling og smage på cafeens mange lækre retter.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024