Danmarks Grummeste Mandskor synger julen indVEDSLET - I Grumstrup har et mandskor med mere charme end skægstubbe vendt julemusikken på hovedet. Fra Kim Larsen til Cohen, forbered dig på en julekoncert, hvor tonerne er lige så sprøde som juleanden!

Af Jørn Kildall

Det startede som en undskyldning for at slippe for husarbejde: "Skat, jeg skal til korøvelse!" Nu, et år senere, har Grumstrups mandskor forvandlet sig fra stue-tøffeldyr til vokale vikinger. De mødes hver anden onsdag - nogle siger for at synge, andre for at undgå børnebadeaften - men resultatet? Rent musikalsk guld!

Luciadag: Da julefreden fik konkurrence

Hvis du troede, Luciadag kun var for piger med stearin i håret, så tro om igen! Den 13. december vil Vedslet Kirke rumme et kor af mandlige engle (eller i hvert fald mænd, der synger som engle). Da præst Anne Marie Vrang hørte idéen, var hun hurtigere til at sige "ja" end en teenager til gratis Wi-Fi. Programmet? En blanding af julesange, hvor "Silent Night" måske bliver alt andet end stille!

En sangliste så blandet som dansk vejr

Forestil dig en julekoncert, hvor Kim Larsen møder Leonard Cohen under juletræet, og John Lennon byder på gløgg. Det er lige præcis, hvad du får! Plus, der er en nyfortolkning af Luciasangen af Holger Lissner - måske bliver det næste år "Lucia Rap"?

Efterfesten: Hvor julesang møder julebryg

Og hvad sker der, når koncerten er slut? Festen fortsætter i Grumstrup Forsamlingshus! Her kan du opleve mandskoret give deres version af "Last Christmas" - og hvem ved, måske bliver det den første julefest, hvor Rudolf rent faktisk får en rød næse?

Så tag din nissehue på, fyld lommerne med pebernødder, og kom til en julekoncert, hvor Grumstrups mandskor viser, at julen ikke kun er for børn og Bing Crosby-entusiaster. Det bliver en aften, hvor julehumør og mandekor-harmonier går op i en højere enhed!
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023