Et enigt Dansk Håndbold Forbund skriver historiePå et ekstraordinært repræsentantskabsmøde har Dansk Håndbold Forbund stemt en markant strukturændring igennem, der skal fremtidssikre håndbolden.

Af Ann Lykke Davidsen

Det har været på tegnebrættet i mange år - mere end 16 for at være helt eksakt.

Først nu er det lykkedes Dansk Håndbold at få samlet, styrket og omorganiseret sig, så en ny struktur for håndbolddanmark kan se dagens lys.

Morten Stig Christensen, formand for Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse, udtaler:

- Det lyder måske simpelt at lave en ny struktur. Det er det ikke for os, for det handler om mennesker og om en respekt for de tusindvis af timer, der er blevet investeret i foreningsliv, frivillighed og bestyrelsesarbejde. Derfor har det taget tid, og derfor skal det tage tid, for vi har måttet sande, at det, at lave om i en gammel kultur og struktur, er svært og tidskrævende. Det har de sidste mange forsøg været et bevis på, men det er bydende nødvendigt og derfor altafgørende, at vi aldrig helt har givet op på opgaven.

- For selvom vi i manges og egne øjne synes stærke med landsholdsmedaljer, talenter på vej, og sammenlagt 100.000 håndboldspillere, er vi så klar nok på fremtiden? Er vi stærke nok i en fremtid, hvor konkurrencen om danskernes fritid er hårdere, hvor frivilligheden er under pres, hvor vi så svaghederne i egen organisation, da en pandemi som Covid ramte hele verden? Svaret er et entydigt nej, og løsningen et entydigt ja til en mere fleksibel, simpel og stærkere samarbejdende struktur på tværs af hele landet med et stort fælles ønske om at fremtidssikre håndbolden.

Den nye struktur

Efter et intenst forløb på et år, blev der lørdag 4. februar afholdt et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kolding for at stemme om den nye struktur. Den blev enstemmigt vedtaget med de grønne markeringer for JA. Hvilket betyder, at fra 1. juli 2023 byder fremtiden på fire stærke regioner under Dansk Håndbold Forbund.

Dansk Håndbold Nord, Dansk Håndbold Midt, Dansk Håndbold Syd og Dansk Håndbold Øst.

Det betyder også, at vores nuværende struktur bestående af Jydsk og Fyns Håndbold Forbund, med underlæggende kredse, distrikter og bestyrelser bliver nedlagt, gældende fra 1. juli 2023. Den nuværende Håndbold Region Øst består som enhed, men den skal senere på foråret ændre navn og vedtægter.

På repræsentantskabsmødet er de tre nye regioner blevet stiftet, og det første valg er stemt igennem. Dansk Håndbold ser nu ind i et forår, hvor den hidtidige struktur stadig er gældende, men skal transformeres om til den nye struktur, som altså træder i kraft fra juli.

- Vi er startet med at få vores regioner på plads på landkortet og har udpeget de formænd, der skal til at sætte holdene. Med andre ord, hjørnebrikkerne er på plads, og nu ser vi ind i en intens implementeringsperiode, hvor hele puslespillet skal samles, siger Morten Stig Christensen.

Dansk Håndbold Midt ser stærk fremtid i den nye struktur

Fremadrettet vil Dansk Håndbold Midt bestå af et geografisk område svarende til det nuværende kreds 3, 5 og 6 og får alle foreninger i Favrskov under sig. Alle foreninger i Billund og Vejle kommuner vil fremadrettet høre under Dansk Håndbold Syd. For nuværende har Dansk Håndbold Midt kontor i Århus og Ikast, og de skal inden for de næste to år beslutte, hvor deres nye fælles kontor skal ligge.

Formand Per Skovgaard får en særlig opgave i at favne håndbolden fra Lemvig til Århus - men det er en del af den nye struktur, som Per Skovgaard ser som en nødvendighed for at sikre fremtiden for Dansk Håndbold.

- Jeg ser meget frem til, sammen med den nye bestyrelse og de nye udvalg, at samle hele den midtjyske håndboldenergi under én paraply. Vi skal favne bredt - fra storbyklubberne i Århus og på den jyske højderyg til de mindre foreninger i Vestjylland. Det bliver en stor opgave, og vi ser det som en styrke at rumme både store og små foreninger, for vi tror på, at foreningernes forskelligheder kan inspirere hinanden til at skabe gode håndboldmiljøer fulde af gode håndboldoplevelser.

Morten Stig Christensen kigger også fremad og ser en lys fremtid for Dansk Håndbold forme sig:

- Jeg er stolt. Det har været en lang rejse. Det er historisk. Det er ingen hemmelighed, at første halvleg har krævet svære justeringer; det er politik, det er valg, og det er kompromisser - men vi er lykkedes, og det gør mig hamrende stolt. Jeg skylder vores styregruppe en kæmpe tak, for det er deres store fortjeneste, at vi kan stå her i dag.

- Nu skal arbejdshandskerne på, og de fire regioner skal til at konsolidere sig. Her skal vores fire formænd i den grad på arbejde, for der skal sættes de hold, der skal sikre håndbolddanmarks sammenhængskraft på tværs af hele landet og langt ud i fremtiden, og min opgave bliver at støtte og bakke op om det arbejde, der er foran os. Jeg fløjter nu anden halvleg i gang.

Formændene for de fire nye regioner

  • Dansk Håndbold Nord - Peter Jensen
  • Dansk Håndbold Syd - Finn Hansen
  • Dansk Håndbold Midt - Per Skovgaard
  • Dansk Håndbold Øst - Troels Hansen
     

Lignende artikler

Ann Lykke Davidsen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023