Med HH Elite i hjertetEjner Moeskær er altid klar med sin bjælde - foto HH Elite

Faste gæster ved HH Elites hjemmekampe kan ikke undgå at have bemærket de to gulklædte fans udstyret med tromme og klokke, der utrætteligt bakker op omkring de gule håndboldspillere. De kommer hver gang, og for trommeslagerens vedkommende også hver gang der spilles på udebane.

Af Peter Troelsen. Foto Jens Jessen

”Det var lidt af en tilfældighed, at jeg fik startet med at være tilskuer til HH Elites kampe. Det går vel tyve år tilbage. Det firma, jeg dengang arbejdede hos, blev sponsorer, og vi blev tilbudt billetter til kampene. Jeg var lidt nede på det tidspunkt, fordi min bror var afgået ved døden. Mine arbejdskammerater fik mig dog overtalt til at tage med til en kamp, og så har jeg været her lige siden”, fortæller Jan Kjær Jepsen, der holder rytmen til kampene.

Jans makker i det lille orkester hedder Ejner Moeskær og er en del ældre end Jan. Han kommer trofast i sin gule trøje og har medbragt en ganske særlig klokke til kampene.

Jan og Ejner på udebane i Ringkøbing - foto Jens Jessen

”Det er en fårebjælde jeg på et tidspunkt fandt nedgravet i min kolonihave sammen med en ægte naverstav. Staven ville min søn gerne have, men jeg beholdt min klokke, som jeg bruger flittigt, når der er kampe med HH Elite. Jeg har ikke været med helt så længe som Jan, men jeg vil tro at det er blevet til femten år som HH Elite fan. Jeg vil vise, at vi ældre også godt kan være til gavn, når der spilles håndbold. Jeg får mange positive tilkendegivelser og nyder et være en del af kampene”, forklarer Ejner Moeskær, der også med jævne mellemrum er med til udebanekampene.

Ud over at være manden, der holder rytmen til kampene, er Jan Kjær Jepsen også medlem af fanklubbens bestyrelse, og han håber på, at der i fremtiden også vil komme flere medlemmer af den.

”Jeg kører selv til alle kampe, der skal jo være plads til både tromme og bækken, og efterhånden er jeg blevet et kendt ansigt rundt omkring i hallerne. Når jeg er utilfreds med dommernes kendelser, får bækkenet en ordentlig tur, så folk kan selv konstatere, om jeg er tilfreds eller ej. Min arbejdsgiver er meget forstående, og jeg får lov til at holde en feriedag, når der er udekampe på en arbejdsdag. Håndbold er blevet en meget vigtig ting i mit liv” siger Jan Kjær Jensen i en halvlegspause, inden trommer, bækken og klokke igen skal bruges.

Jan Kjær Jepsen følger kampen intenst - foto HH Elite

Peter Troelsen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023