Folkemøde på Ejer Bavnehøj på søndagGrænseforeningens folkemøde på Ejer Bavnehøj har i år kultur- og kirkeminister Mette Bock som taler. En nærmere beskrivelse af ministeren er egentlig overflødig, da hun er ganske velkendt for såvel sine synspunkter i samfundsdebatten som sine folkelige grundholdninger.
 Nogle år som formand for Grænseforeningen gør også, at hun er velvidende om samarbejdet over grænsen med det danske mindretal i Sydslesvig. Et samarbejde, der med afsæt i Genforeningen for snart 100 siden stadig er aktuelt at forholde sig til og udvikle, om det skal give mening at bruge kræfter og penge herpå. Et mindretals sag - og her det danske i Sydslesvig - er afhængig af en vedvarende debat og opbakning. Folkemøderne på Ejer Bavnehøj er i sit virke et bidrag hertil.
 - Det er derfor med stor glæde, at vi i år igen kan byde velkommen til en kendt minister med stærke holdninger, siger Ole Lund Svendsen.
 Katrine Hoop fra Sydslesvig bliver den anden hovedtaler. Hun både har og er et meget aktuelt bud på Sydslesvigs rolle i den tiltagende erkendelse af Tysklands betydning for Danmark i det europæiske og internationale samfund. Katrine Hoop er for tiden projektleder for det sydslesvigske fællesprojekt: ”Oplev Sydslesvig”. Hun er en ægte ildsjæl, der yder væsentlige bidrag til det dansk-sydslesvigske kultur- og foreningsarbejde.
 Folkemødet åbnes kl. 13 af Grænseforeningens nye formand, Jens Andresen. Forinden er der fælles frokost og Gudstjeneste, der begynder kl. 11. Disse to programpunkter blev indført med succes ved folkemøderne for et par år siden og videreføres nu. Gudstjenesten varetages af Benedikte Baggesgaard. HOT-koret medvirker her.
 Under spisepausen med medbragt mad er der underholdning ved Folkemødets ”husorkester”, nemlig Hjemmeværnets Musikkorps fra Århus. Orkesteret har i mange år medvirket med fine koncerter ved folkemøderne.
 Folkedansere fra Sydslesvig vil sammen med dansere for Skanderborg Folkedanserforening under ledelse af Gert Højen Hansen, Skanderborg levere en flot opvisning i deres smukke og historiske dragter. Folkedanserne har gennem næsten alle årene siden 1984 været et fast programpunkt og meget synligt bevis for samarbejdet med det danske mindretal i Sydslesvig.
 Gymnastikken leveres i år af ”Mumieholdet” fra Vejle. Holdet har flere gange gæstet folkemøderne og med deres gymnastiske kunnen givet publikum en herlig og humørfyldt opvisning. Navnet til trods er det et meget levende hold, der med mange tidligere repræsentationsholdsgymnaster forstår at formidle gymnastikkens grundværdier i både rytme- og springserier. Holdet bliver derfor et velkomment gensyn for publikum.
 Folkemødet har som sædvanlig også sang- og musikkunstnerisk indslag på højt niveau. I år er det Anja Rossau, sopran og Michael Blume, pianist. Anja Rossau er opvokset i Skanderborg og er nu vendt tilbage efter en flot karriere i det internationale opera-miljø.
 Programpunkterne afveksles og knyttes sammen med fællessange under ledelse af den legendariske Johan Herold – tidligere konsulent i Grænseforeningen.
 Folkemødernes mangeårige mødeleder Hans Bladt er med igen i år og vil med vanlig og veloplagt entusiasme knytte de forskellige programpunkter sammen til en helstøbt oplevelse.
 Publikum kan således endnu engang se frem til et flot folkemøde på Ejer Bavnehøj bygget op over fællesskab og traditioner og med nye indslag iblandt.
 Alle er velkomne og der er gratis entré!

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024