Fremtidens Folkepark blev drøftet i Brædstrup



Der blev skrevet og tegnet idéer på forskellige skitser, da der torsdag aften blev holdt borgermøde om fornyelsen af Folkeparken i Brædstrup. Foto: Horsens Kommune

To skitseforslag fra en landskabsarkitekt og borgernes gode idéer til, hvordan Folkeparken i Brædstrup skal fornyes, blev koblet sammen, da 35 borgere deltog i en workshop torsdag aften.

Hvordan skal hele byens park fremadrettet se ud? Hvad skal man kunne lave der, og hvordan bliver man bedst ledt ind i det grønne åndehul? Det arbejde blev der torsdag aften taget hul på, da arbejdsgruppen bag Områdefornyelsen i Brædstrup mødtes med 35 engagerede borgere for at drøfte, hvordan Folkeparken skal fornyes. Det gav en spændende og indholdsrig debat.

Dialogen blev skudt i gang af landskabsarkitekt Michael Finke fra firmaet Landplus. Med de ønsker, der tidligere er kommet til fornyelsen af Folkeparken for øje, præsenterede han to forslag til, hvordan der kan arbejdes med udseendet og aktiviteterne i parken.

I begge forslag tog Michael Finke højde for, at det ene hjørne af parken er meget vådt. Det kan bruges som et aktiv til at lave en sø og dræne resten af parken, så den dermed kan bruges bedre end i dag og samtidig skabe en smuk sø midt i byen.

Arkitektens ene forslag lagde op til, at parken beholder det bynære udtryk med klippede græsplæner og endnu flere af de flotte rododendronbuske. Buskene kan bruges til at skabe forskellige rum, som kan fyldes ud med forskellige typer aktiviteter. Det første forslag lagde desuden op til, at aktiviteterne samles mere, end det er tilfældet i dag, og at f.eks. legeredskaber og siddemøbler får et arkitektonisk udtryk.

Med det andet forslag blev der lagt op til at udvikle en mere naturlig park, hvor græsset får lov at gro, og blomster, planter og buske skal tilpasses en mere vild natur og give større biodiversitet. En ny scene og legeredskaber vil i den sammenhæng få et mere naturligt udtryk med træ.

- Det her er to skitser, som på ingen måde er færdige, men som I kan bruge til at diskutere, hvad, I synes, er vigtigst i det videre arbejde, lød det fra Michael Finke til deltagerne på aftenens workshop.

En vigtig park for byen

Herefter var der god tid til i mindre grupper at diskutere, hvilke idéer borgerne helst ser, der bliver arbejdet videre med. Der var stor enighed om, at det er den bynære park, som er det bedste grundlag evt. med inddragelse af nogle af elementerne fra den mere naturlige park.

Deltagerne diskuterede også vigtigheden af, at parken får en indbydende indgang, at der er behov for mange borde og bænke, legeområder og muligheden for at etablere et toilet.

- Det har været rigtig dejligt at høre, hvor meget parken betyder for jer, og hvad I bruger den til. Der kan skabes en rigtig dejlig perle i byen, og Folkeparken og Aktivitetsparken kan supplere hinanden rigtig fint, samlede Michael Finke op efter mødet.

Arbejdsgruppen tager nu idéerne med i det videre arbejde og laver et revideret oplæg, inden der i efteråret bliver inviteret til en opfølgende workshop. Forventningen er, at fornyelsen af parken går i gang næste forår, og at parken - hvis alt går vel - kan indvies i 2020. Der er afsat tre mio. kr. til revitaliseringen af Folkeparken.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024