Handicap

Lokalnyt

Det Centrale Handicapråd: Sådan får vi flere mennesker med handicap i job

2. februar 2023
Det Centrale Handicapråd lancerer syv nye beskæftigelsespolitiske anbefalinger til, hvordan indsatsen for at få flere mennesker med handicap i job kan styrkes. Anbefalingerne adresserer blandt andet mangel på viden om specifikke handicap; besværlige overgange fra uddannelse til job og bureaukrati forbundet med at få tilkendt fleksjob.
Lokalnyt

Servicehund, hvad er det?

14. december 2022
Agnete Olsen i Østbirk har en søn på 18 år som lider af både autisme og ADHD. Det har betyder masser af udfordringer på det sociale område. Men efter servicehunden Milo kom ind i Jonas’ liv er der sket store fremskridt. Der udestår stadig at fortælle offentligheden om at man ikke henvender sig til en servicehund og at den må komme ind alle steder.
Lokalnyt

Jeg går efter den blå BILKA-skjorte

16. maj 2021
25-årige Mathias Møller er ansat i Unik Job - en gruppeudplacering for borgere med funktionsnedsættelse, som træner til at kunne varetage et arbejde på ordinære vilkår. Mathias går benhårdt efter at blive ansat i ekstern beskæftigelse i BILKA og dermed udskifte Unik Job trøjen med den blå BILKA-skjorte
Lokalnyt

Har du en god idé til at gøre Horsens Kommune mere tilgængelig?

17. april 2021
Så er det nu, at du skal på banen! Byrådet i Horsens Kommune har besluttet at lave en Tilgængelighedspulje. Hensigten med puljen er at kunne skabe bedre tilgængelighed på steder med offentlig adgang. Puljen er på 0,2 mio. kr. pr. år, og det er første gang i år den uddeles.
Lokalnyt

Video-samtaler med frivillige hjælper udsatte borgere ud af ensomhed

2. marts 2021
Som et nyt redskab til at hjælpe borgere med psykiske og fysiske udfordringer ud af ensomhed har handicapområdet i Horsens Kommune indkøbt den digitale løsning Online Befriender. Løsningen er et teknologisk supplement til borgernes nuværende støtte og kan hjælpe dem med at få venner og blive mere selvhjulpne.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023