Har du en god idé til at gøre Horsens Kommune mere tilgængelig?(genrefoto)

Så er det nu, at du skal på banen! Byrådet i Horsens Kommune har besluttet at lave en Tilgængelighedspulje. Hensigten med puljen er at kunne skabe bedre tilgængelighed på steder med offentlig adgang. Puljen er på 0,2 mio. kr. pr. år, og det er første gang i år den uddeles.

Det er Handicaprådet, som uddeler midlerne, og der er nu åbnet for ansøgninger.

Hvad er tilgængelighed?

Tilgængelighed er et vidt begreb med mange betydninger. Handicaprådet har besluttet at anvende den definition, som Danmarks centrale Handicapråd anvender:

Tilgængelighed dækker over fysisk tilgængelighed til bygninger, transportmidler og udearealer som f.eks. skov, strand, parkeringspladser og fortove.

Tilgængelighed dækker også over tilgængelighed til information og kommunikation; fx digitale medier, onlinebutikker, offentlige myndigheders hjemmesider, netbanker, sociale medier, fjernsyn og radio.

Hvem kan ansøge om midler?

Alle kan ansøge med forslag til puljen, både private og foreninger. Du kan indsende såvel gode ideer som helt færdige forslag til forbedringer. Sammen med relevante samarbejdspartnere afklarer vi, hvordan løsningen skal være. Vi står i Horsens Kommune klar med vejledning og rådgivning, hvis du får behov for det.

I Handicaprådet er man meget spændt på, hvad der kan komme af forslag, særligt nu hvor det er første gang, at puljen skal uddeles

- Vi glæder os meget til at se, hvad der kan komme af forslag. Som Handicapråd er det naturligvis vigtigt for os, at der er fokus på tilgængelighed. Vi har tidligere fået henvendelser fra borgere med ideer og forslag til forbedringer, og nu har vi mulighed for at gøre noget ved det, siger Jette Birgitte Pedersen, formand for Handicaprådet.

Også i Byrådet er der fokus på at der er god tilgængelighed på offentlige steder:

- Vi har i Byrådet ønsket at sætte fokus på at sikre god tilgængelighed. Derfor er Tilgængelighedspuljen en del af budgetforliget 2021-24. Det særligt interessante ved denne pulje er, at vi spørger borgere og foreninger, hvilke ideer der kan være med til at forbedre tilgængeligheden her i kommunen, udtaler Formand for Velfærds- og Sundhedsudvalget og næstformand i Handicaprådet Ellen T. Schmidt

Ansøgningsfrist

Tilgængelighedspuljen 2021 er åben for ansøgninger 14. april-7.maj. Du søger puljen via Horsens Kommunes hjemmeside: www.horsens.dk/Fritid/ForeningerOgTlladelser/Puljer Her kan du også læse mere om kriterierne for at søge.

Det forventes, at Handicaprådet træffer beslutning om uddeling af puljen i juni 2021.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021