Hovedgård Byfest: En tak til alle de frivillige(Foto Jørn Kildall)

HOVEDGÅRD - En uge med glæde og fællesskab i Hovedgård kunne ikke have været mulig uden den uundværlige støtte fra vores sponsorer, Horsens Kommune og Lions Klub. Deres bidrag har sikret, at byfesten i år igen blev en stor succes over fem begivenhedsrige dage.

Af Jan Koborg Olsen, Byfestkoordinator

Med stor glæde kan vi nu se tilbage på Hovedgård Byfest, som bød på over 50 vellykkede arrangementer. Alt dette kunne kun lade sig gøre takket være vores 65 lokale sponsorer, Horsens Kommune og Lions Klub, som har bidraget med sponsorater, kulturstøtte og støtte til enkelte arrangementer. En kæmpe tak skal lyde til erhvervslivet, Horsens Kommune og Lions Klub for at gøre det muligt at afholde byfesten i år.

Kirkekoncert og åbning

Tirsdag den 28. maj startede vi festlighederne med en kirkekoncert i den nyrenoverede Ørridslev Kirke, hvor fællessang og rytmisk musik skabte en festlig stemning. Mange kom også for at se den nyrenoverede kirke, og det blev en aften fyldt med glæde.

Onsdag aften åbnede borgmester Peter Sørensen officielt byfesten, hvorefter det gik løs med erhvervs- og foreningsaften. Vi er meget taknemmelige for, at foreningerne og erhvervsdrivende deltog og fik en god snak med byens borgere. Med 25 udstillere blev det en inspirerende aften med masser af gode samtaler og handler i teltet.

Børn, seniorer og aftenhygge

Torsdag formiddag fyldtes pladsen med børnehaver og dagplejere, der nød en dejlig formiddag med underholdning fra Sherif Habs. Bagefter hyggede børnene sig med madpakker i teltet. En stor tak til børnehaverne og dagplejerne for deres opbakning.

Middagen bød på seniorunderholdning med Dan Ingemann Jensen, som delte anekdoter fra sit liv i Hovedgård. SuperBrugsen sørgede for lidt godt til ganen, og Rangers spillede op til fællessang og dans.

Om aftenen skinnede solen, og mange mennesker fyldte teltet til en skolefest for 5. til 9. årgang. Med levende musik, DJ og godt humør blev det en alkoholfri aften, hvor de unge havde det sjovt.

Børnedisko og dart

Fredag kl. 16:00 var der børnedisko med over 250 børn, der nød popcorn og slushice, mens klovnen Gustav og Pinky underholdt. Årets bymesterskab i dart blev en spændende dyst, hvor Claus til sidst kunne kalde sig byens bedste dartspiller.

Om aftenen var der tarteletter og god musik med The Powls, der endnu en gang formåede at vælte teltet med deres energiske optræden.

Lørdagsaktiviteter og jubilæumsaften

Lørdag morgen startede med gratis morgenkaffe og rundstykker efterfulgt af byfestgudstjeneste. Vores lokale motorcykelhelte viste deres flotte maskiner frem, og 30 deltagere indviede de nye løberuter i Hovedgård med et motionsløb.

Kulturstationen lavede et fantastisk arrangement for børnene, hvor de kunne lave deres egne hatte og love. Danmarks Grummeste Mandskor underholdt i teltet med 12 sange, hvilket glædede et fyldt telt. Sparnord femkampen blev igen vundet af de ubesejrede tømrere fra Middelbo.

Lørdag aften var den store jubilæumsaften med over 300 solgte billetter til Sko og Torp-koncerten, som blev en kæmpe succes. Festlighederne sluttede med masser af energi og dans til So 90s.

Frivillig hjælp og fremtidige planer

Byfesten kunne ikke lade sig gøre uden den frivillige hjælp. Vi er otte i byfestudvalget, der arbejder hele året på at arrangere byfesten i Hovedgård, og der blev brugt over 1000 frivillige timer på pladsen. En stor tak til alle, der tog en vagt, lang eller kort.

Vi er allerede i gang med planlægningen af næste års byfest, som finder sted i Kristi Himmelfartsferien i uge 22 fra den 27. maj til 31. maj 2025. Byfestudvalget takker alle frivillige, erhvervsdrivende, sponsorer og gæster og ser frem til at se jer igen i 2025.
 

Jan Koborg Olsen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024