Det er populært at læse til landmandHATTING - Hvor erhvervsuddannelserne generelt oplever tilbagegang, er historien en ganske anden for landbrugsuddannelsen. 

Af Bygholm Landbrugsskole

Danske Landbrugsskoler har netop udsendt en statistik, som viser en fremgang på 7% siden sidste år. Og det er vel at mærke en fremgang, som kommer på baggrund af en årrække med fremgang – faktisk er fremgangen på 24% siden 2021.

Der er stor fremgang

Og Bygholm Landbrugsskole er med til at tegne det positive billede for erhvervet. Fremgangen i år er på 3% og siden 2021 er skolens optag steget med 14%. 

”Vi er glade for hver eneste nye elev på skolen, for erhvervet har brug for arbejdskraften, og vi kan stadig garantere lærepladser til alle,” siger forstander Erik Kallehave Kristensen fra Bygholm Landbrugsskole.

Godt studiemiljø og høj faglighed

Erik Kallehave Kristensen er sikker på, at det højskolelignende studiemiljø, som landbrugsuddannelsen bygger på, er en væsentlig faktor for de pæne resultater. Langt hovedparten af eleverne bor på skolen under skoleopholdene. Og fordi skoleopholdene er særligt lange i forhold til andre erhvervsuddannelser, får eleverne opbygget livslange venskaber og stærke netværk. 

Eleverne går efter høj faglighed

”Og så viser vores undersøgelser, at eleverne på Bygholm Landbrugsskole først og fremmest vælger skolen på grund af vores høje faglige niveau og vores dygtige lærere,” fortæller den stolte forstander.
Bygholm Landbrugsskole har i foråret 173 elever på skolen. Der er frist for optagelse via optagelse.dk den 1. marts.
 

Lignende artikler

Bygholm Landbrugsskole

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024