Miljø

Lokalnyt

Grøn omstilling kræver politisk mod

18. maj 2022
Et samlet Horsens Byråd skrev sidste år under på en budgetaftale med et ambitiøst klimamål – nemlig, at Horsens Kommune som samfund skal arbejde for at være klimaneutralt allerede i 2030. For at nå det mål kræves omstilling og ændringer i måden, vi lever vores liv på, og derfor skal Horsens Kommune i tæt samarbejde med erhvervslivet og de mennesker, som bor i kommunen, fokusere på at træffe gode og fornuftige klimavalg.
Lokalnyt

Vi har brugt vores del af verdens naturressourcer for i år

28. marts 2022
I dag er det den såkaldte ’country overshoot day’ for Danmark, der knap en fjerdedel inde i året har opbrugt sin andel af de ressourcer, kloden kan genskabe på et år. Hvis overforbruget skal bremses, skal vi gøre helt op med den udbredte brug og smid væk-kultur, mener Danmarks Naturfredningsforening, der på Affaldsindsamlingen i denne uge sætter fokus på noget af vores mest åbenlyse ressourcefrås.
Lokalnyt

Positivt at reducere brugen af sprøjtemidler

14. februar 2022
DANVA er positiv over for den nye sprøjtemiddelstrategi, som forligskredsen er blevet enig om. Aftalen indeholder bl.a. en omlægning af afgifter på sprøjtemidler, forbud mod brug af glyphosat til tvangsmodning samt flere penge til test af, om sprøjtemidler udvaskes til grundvandet.
Lokalnyt

Renere by i valgkamp

12. november 2021
En undersøgelse op til kommunevalget viser at 6 ud af 10 kandidater mener der er for lidt fokus på naturen. For at vise at det betyder noget havde nogle unge fra DSU i Horsens, forsynet sig med affaldssække og gik fredag morgen ud for at fjerne affald ved Vejlevej i Horsens.
Lokalnyt

Ældrepleje og klima ligger højt på stemmesedlen

17. oktober 2021
Natur, miljø og klima er blandt de vigtigste kommunalpolitiske temaer for vælgerne og har afgørende betydning for, hvor 2 ud af 5 vil sætte deres kryds ved kommunalvalget i november, viser nye målinger. Det er særligt sikring af rent drikkevand og flere grønne områder, som vælgerne vil have de kommende kommunalbestyrelser til at fokusere på.
Lokalnyt

Den grønne førertrøje var i Horsens

9. august 2021
EU-politiker Niels Fuglsang (S) som kæmper de grønne mærkesager, var i uge 31 på en fem dages cykeltur rundt i Østjylland, for at fortælle om sin politik. Onsdag gik etapen fra Hov over Yding Skovhøj og videre til Horsens. Dagens etape sluttede i Nørre Snede.
Lokalnyt

Fremtidens Danmark skal drives af grøn strøm

30. juni 2021
Hvis Danmark skal nå i mål med at reducere drivhusgasudledningerne med 70 procent i 2030, kræver det, at store dele af vores samfund bliver elektrificeret. For første gang fremlægger regeringen nu en strategi, der sætter en klar retning for elektrificeringen af Danmark.
Lokalnyt

Her er plads til både biler og bier

25. juni 2021
Et stort bed med tusindvis af smukke, insektvenlige planter i forbindelse med det færdigomlagte vejkryds ved Langmarksvej/Sundvej i Horsens. Det er ét aktuelt eksempel på, hvordan biodiversitet tænkes ind i kommunens planlægningen af forskellige typer anlægsprojekter - til glæde for mennesker, bier og sommerfugle.
Lokalnyt

Insekt-oase virker tiltrækkende

20. juni 2021
Et stort græsareal ved Ternevej i Horsens bliver nu omdannet til en insekt-oase. Projektet er blot ét ud af en række biodiversitets-tiltag i Horsens Kommune, som ikke kun vil vokse i antal nye tilflyttere, men også i antallet af insekter.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021