Miljø

Lokalnyt

175 millioner giver styrke til grøn SMV-bølge

18. januar 2021
I dag åbnes der for ansøgninger om tilskud, der hjælper virksomheder til bedre konkurrenceevne med klimavenlig produktion. Det kan give kraft til den grønne bølge blandt små og mellemstore virksomheder.
Lokalnyt

Hvad laver de på Rydalvej?

17. januar 2021
Mange har spurgt avisen om hvad er det entreprenøren laver på jordstykket mellem Rydalvej og Ryvej i Østbirk. Der har været masser af aktivitet længe, men hvor arbejder man netop der? Vi tog ud og besøgte byggepladsen og fik en snak med SAMN-forsyning som står bag projektet.
Lokalnyt

Tropisk skov svarende til 10 gange Danmarks størrelse er forsvundet på et årti

15. januar 2021
En ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden viser et skræmmende billede af, at tropiske skove fortsat forsvinder med høj hastighed. På trods af de mange tiltag og målsætninger fra virksomheder på at bremse skovrydning har verden på lidt mere end et årti mistet 43 millioner hektar skov, svarende til 10 gange Danmarks størrelse - og det alene i de 24 afskovnings-hotspots identificeret i rapporten. Ét af disse er den brasilianske Cerrado, hvor skovrydning steg med hele 13 procent i 2020.
Lokalnyt

Vær med, når Danmark bager for klimaet

12. januar 2021
Nu har du mulighed for en gang for alle at lære at bage et nemt og lækkert fuldkornsrugbrød, når Årets Fuldkornsdag løber af stablen den 15. januar. Så spiser du samtidig i overensstemmelse med det kostråd, som Fødevarestyrelsen netop har lanceret med ordlyden: ”Spis mad med fuldkorn!” Kornprodukter er nemlig blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk og Fødevarestyrelsen anbefaler at vælge fuldkornsvarianter, når du spiser fx brød, pasta og morgenmadsprodukter.
Lokalnyt

Ny fjernvarmepulje skal sætte fart på udfasningen af olie- og gasfyr

11. januar 2021
Energistyrelsen åbner en ny fjernvarmepulje, som skal yde støtte til fjernvarmevirksomhedernes konverteringsprojekter i områder, hvor energieffektiv fjernvarme erstatter fossil varmeforsyning fra individuelle olie- og gasfyr. Der er afsat 405 mio. kr. til tilskudsordningen i 2021-23, hvoraf 145 mio. kr. uddeles i år.
Lokalnyt

Nye kostråd har klima på menuen

7. januar 2021
Mindre kød og flere grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Sådan lyder det i Danmarks nye officielle kostråd, som fødevareminister Rasmus Prehn præsenterede i begyndelsen af januar.