Miljø

Lokalnyt

Mere vand i Danmark vil koste samfundet mange penge

8. januar 2024
DANMARK - Vandmasser som følge af klimaforandringerne kommer til at udfordre samfundets økonomiske råderum. Det mener vandsektorens brancheorganisation, DANVA, der imødeser krav om investeringer i milliardklassen for at kunne leve op til samfundets behov for håndtering af vandmasserne.
Lokalnyt

De første el-bybusser er på gaden i Horsens

30. oktober 2023
Søndag den 29. oktober 2023 kunne alle køre gratis og grønt med de spritnye el-bybusser i Horsens. De første af i alt 19 elbusser var denne dag klar til at byde passagererne om bord til en klimavenlig tur, som i dagens anledning vil være ganske gratis.
Lokalnyt

Potentialet for CO2-fangst vokser

23. februar 2023
I 2040 kan vi i Danmark fange i omegnen af 10,8 mio. ton CO2 fra store udlederes skorstene. Det viser Energistyrelsens nye analyse af mulighederne for CO2-fangst i Danmark. Den opdaterede analyse øger det forventede fangstpotentiale med ca. 1-2 mio. ton sammenlignet med sidste års opgørelse.
Lokalnyt

Så få boringsområder er blevet beskyttet i Horsens Kommune

21. februar 2023
Der bliver fundet pesticidrester i over halvdelen af de aktive drikkevandsboringer i Danmark. I 2019 fik kommunerne til opgave at sikre lokale, frivillige aftaler om at beskytte de sårbare drikkevandsboringer mod netop pesticider inden udgangen af 2022. Men indsatsen har slået fejl, og kun en brøkdel af områderne er blevet beskyttet. Heller ikke i Horsens Kommune er man nået i mål.
Lokalnyt

Rekordlav hastighed på motorvejene giver klimagevinst

25. januar 2023
De danske bilister kørte med speederfoden løftet i 2022, og det kan ses i Vejdirektoratets hastighedsbarometer, hvor der aldrig er registreret lavere gennemsnitsfart på motorvejene i den tid, hvor man systematisk har målt trafikken. Det lavere brændstofforbrug giver ikke kun plus på danskernes bankkonto, men også i klimaregnskabet, hvor der er sparet CO2 svarende til den årlige udledning fra 19.000 personbiler.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023