Miljø

Lokalnyt

Affaldsuge kulminerer i weekenden

16. april 2021
I weekenden kulminerer Affaldsindsamlingen med mere end 2.200 lokale indsamlinger i hele landet. Her skal tusindvis af danskere ud med handsker og sæk for at give naturen en hånd.
Lokalnyt

Naturvenner vil takeaway-svineri til livs

12. april 2021
Fra i dag går jagten ind på al den takeaway-emballage, der ligger og flyder i naturen, når årets affaldsindsamling skydes i gang. Men skal problemet med henkastede kaffekopper og fødevarebeholdere for alvor løses, er der brug for et endeligt opgør med engangsemballagen, mener Danmarks Naturfredningsforening, der efterlyser bindende nationale mål og flere tiltag på området.
Lokalnyt

Derfor vil mange danskere ikke købe elbiler

10. april 2021
2020 blev et rekordår for elbiler i Danmark, der oplevede en stigning i salget på mere end 150 procent. Men trods den store succes vil næsten halvdelen af danskerne ikke købe en elbil af én særlig grund. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Clever/NRGi.
Lokalnyt

Test af klimamærkning af fødevarer i Horsens

9. april 2021
Handler kunderne mere klimavenligt, hvis de får råd og vejledning, når de står i butikken? Det vil Netto som den første butikskæde herhjemme teste gennem en ny klimamærkning, og Netto ved Bygholm Bakker er udvalgt som testbutik.
Lokalnyt

Midtjyder vil have flere ladestandere

7. april 2021
Der skal opstilles flere ladestandere, hvis indbyggerne i Region Midtjylland skal udskifte deres benzin- og dieselbiler med elektriske alternativer. Det viser en befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Lokalnyt

Solcelleteknologi kan gøre verden fossilfri hurtigere end beregnet

30. marts 2021
Begrænsninger i de modeller, som IPCC lægger til grund for sine beregninger om mulige veje til en klimaneutral energiproduktion, betyder, at solcellers potentiale som motor i en grøn omstilling undervurderes voldsomt. Det er konklusionen i ny forskning fra en række forskningsinstitutioner og solcelleeksperter verden over.
Lokalnyt

240 tons affald efterladt langs de store veje i Syddanmark

27. marts 2021
Alt for meget affald ender i vejkanterne rundt om i Danmark, og langs de store veje i Syddanmark bliver mængden af opsamlet affald målt i tons – mange tons. Med en simpel ’tak’ forsøger Vejdirektoratet at få bilisterne til at tænke over deres adfærd.
Lokalnyt

1140 børn skal samle affald i Horsens Kommune

27. marts 2021
Når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, bliver det med stor opbakning fra de danske skoler og institutioner. I Horsens Kommune skal 1140 børn ud i det fri for at indsamle andres efterladte skrald.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Seneste video

Skal der være togstop i Hovedgård?
04. apr 2021