Nyt liv i Sneptrup præstegårdMenighedsrådet for Ovsted, Tåning og Hylke kirker havde lørdag inviteret til kulturdag på den smukke gamle Sneptrup præstegård.

Af Per Bonde

Temaet for dagen var ”liv i den gamle præstegård”, og der var et righoldigt program dagen igennem. Der var vandring med temaet ”lyde i naturen” og korsang fra toppen af Danmark. Kirstine Hedrup fra Svalegangen fremførte sin satiriske og tankevækkende monolog ”Glade bæredygtige dage” og Johannes Smed viste med sit værk ”Transcended Highways”, hvordan hverdagens generende baggrundsstøj gennem manipulation kan transformeres til en lydoplevelse. Det hele sluttede af med en koncert med Mzungu Kichaa og band i præstegårdens lade.

Mere liv i præstegården

På trods af, at hele arrangementet foregik på en præstegård, og det var menighedsrådet, der stod bag, var der ikke noget religiøst over dagen. Det er helt med vilje, forklarede menighedsrådsmedlem Svend Møller Sørensen. Vi har i menighedsrådet et ønske om at få noget mere liv i præstegården, som stort set altid står tom, og det er jo en skam, når man ser hvor meget plads, der er, der kunne benyttes til alle mulige aktiviteter. Vi har forsøgt at give lidt inspiration til, hvad lokalerne kunne benyttes til ved at have lokaler med musik, malerværksted, natur og historie, som er min egen store interesse, siger Svend, mens hans kone Vita nikker bekræftende. 
 

Lad dig blive inspireret

Vores håb er, at nogen bliver inspireret i dag – eller senere – til at tage initiativer til, hvad vores lokaler i præstegården i øvrig kan bruges til. Vi håber initiativet rækker langt ud, så kreative folk får lyst til at udfolde deres ideer i vores på alle måder rummelige lokaler. Tag endelig fat i os i menighedsrådet, og lad os få en snak om ideerne, slutter Svend Møller Sørensen.

Arrangementet var velbesøgt, så forhåbentlig er der skabt grobund for nyt liv i præstegården.
 

Per Bonde

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023