Ejer Bjerge Crew kom godt i gangKan du lide at lave noget med hænderne – sammen med andre – for Tebstrup – så kom! Sådan lød opfordringen fra Lokalrådet fra Ejer Bjerge. 

Af Jørn Kildall

Lokalrådet har planlagt at gennemføre fire projekter kaldet ”Mødesteder” i Tebstrup, Ris, Tåning og Ejer – det første projekt er ”Tebstrup Midtby”, som skal gøre parkeringspladsen ved Dagli’Brugsen mere venlig og man vil åbne for udsigten.

Fælles for projekterne er, at man benytter det samme arkitektoniske udtryk som allerede er benyttet ved Cafeen på Ejer Bavnehøj.

Projekterne har en række sponsorer og man bruger frivillige til det meste af arbejdet. Torsdag aften var der inviteret til opstartsaften i Gedved, hvor John Arne Laursen havde lagt faciliteter til. Der mødte omkring 15-20 mænd op for at høre om projektet og de var klar til at arbejde efterfølgende.

Her orienterede formand for lokalrådet Morten Rose Vilholm om de overordnede linjer for projekterne. Det som var værd at hæfte sig ved, var at man ville arbejde i små arbejdshold på 4-5 mand og mødes mindst en gang om ugen.

Dog lagde man op til stor fleksibilitet for arbejdet og ville lægge tilrettelæggelsen være op til deltagerne.

Allan Vinding Christensen som er en af sjakbajserne, fortalte om de praktiske opgaver. Man vil satse på at kunne lave så meget som muligt som ens moduler, der bare skal sættes sammen. Arbejdet med at lave hegn kommer til at foregå i lokalerne i Gedved og bliver lavet på en måde så alle, i princippet, kan træde ind og deltage i arbejdsopgaverne.

Man drøftede arbejdsgange og -metoder – og Johannes Flensted-Jensen kunne fortælle at der ville være forplejning hver gang, hvilket kun kunne lade sig gøre pga. Brugsen i Tebstrup som er en af sponsorerne. Man modtager også støtte fra Nordea fonden, Skanderborg kommune og John Arne Laursen A/S.

Efter endt orientering tog flere af de tilstedeværende fat i arbejdet med at fremstille hegnsfag som i sidste ende skal opstilles ved p-pladsen hos Dagli’Brugsen i Tebstrup.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024