Påskeudstilling i Den Gamle StationDorthe Bent og gæsteudstillere fejrer Nordisk Vaffeldag i Ørting

Igen i år er der påskeudstilling i Pakhuset på Den Gamle Dtation i Ørting
 I år har Dorthe Bent lavet et samarbejde med FOODsteps for at fejre Nordisk vaffeldag den 25. marts. For at skabe aktivitet på pladsen ved Den Gamle Station i Ørting holder Line fra FOODsteps med sit mobile køkken. Det er muligt at købe lækre vafler, kaffe mm.
 Dorthe Bent har også inviteret 2 gæsteudstillere indenfor i Galleriet Nina Jarlstad med maleri og Glaspuster Lisbeth Bidstrup Madsen.
 Nina Jarlstad fortæller at hun er uddannet dekoratør og arbejder til daglig i den grafiske branche.
 - Jeg har malet i mange år – tidligere mest børnemalerier, men de senere år har jeg bevæget mig over i det abstrakte billedunivers.
 - Min store passion er farver - masser af farver! Jeg arbejder med mixed media på lærred og er drevet af processen med maleriet i forandring. Mixed media teknikken lader kun fantasien sætte grænser for, hvor billedet skal hen, og hvilket udtryk det skal have idet man hele tiden har mulighed for at lægge flere lag på billedet. Når jeg maler er det derfor helt intuitivt og afhængigt af øjeblikket om maleriet bliver lyst, mørkt, mønstret eller enkelt.
 I maleriet er jeg fri af rammer og begrænsninger, hvilket er en meget stor inspiration for mig i sig selv. Jeg elsker former og flader og undersøger hele tiden nye teknikker og materialer i min eksperimenterende proces. Inspirationen kan hentes alle steder – i naturen, i musikken, i fantasien eller blot ved at prøve noget nyt. Jeg bruger akrylmaling, blæk, sprittusch, posca, spraymaling, skabeloner, silkepapir, papirklip, farvekridt, print, og i øvrigt alt hvad jeg falder over, som kan sætte et aftryk på lærredet.
 Lisbeth Bidstrup Madsen udstiller blæst glas. Hun er både uddannet landskabsarkitekt og glaspuster. I en årrække drev hun glaspusteri og Galleri i Vejers Strand, og hun var med til at etablere butiksfællesskabet ”Nr4 kunsthåndværk” i Gl. Munkegade i Aarhus. Hendes udtryk er lyst og moderne med klare farver og enkle former.
 Lisbeth er Dorthe Bents søster. De to søstre har hver deres unikke stil, de har tidligere med stor succes udstillet sammen, deres meget forskellige stil matcher hinanden og danner en spændende helhed.
 Dorthe Bent viser både maleri, glas og bronze. Hun arbejder billedmæssigt med glasset ved at male på glasset og drysse med knust glas. Hun laver brugskunst, skåle og fade hvor glasset både har funktionel og æstetisk værdi. Det nyeste Dorthe har lavet er solsorte i glas og flere forårsblomster i glas, vintergækker, krokus, påske og pinseliljer. Kyllingerne der står er ikke kun er i gule nuancer, de er i alle forårets farver.
 Dorthe Bent udstiller også sine nye smykker i bronze. De er fremstillet ved hun former smykkerne i voks der støbes ind i en gips form, hvor voksen da smeltes ud. I hulrum hældes flydende bronze. Formen slås i stykker og de rå bronze ting efter bearbejdes ved at slibe, pudses, patineres mm. Smykkerne er unika, der findes kun en af hver.
 Nye landskabsmalerier inspireret af popler, pryder væggene i det hyggelige gamle pakhus.
 Line fra FOODsteps blev udlært som kok fra Odder Parkhotel i 2010 og har siden arbejdet på nogle af Østjyllands bedste restauranter, men har nu åbnet sin egen virksomhed, hvor hun laver gourmetmad ud af huset til alle slags fester. StreetFOOD m.m. er også med på repertoiret til forskellige arrangementer og events.
 Line tyvstarter med vaffeldagen, så FOODsteps er allerede klar den 24 marts.
 Der er åben 24. og 25. marts skærtorsdag og langfredag fra kl. 10-16 på Den Gamle Station i Ørting, Horsensvej 155, Ørting, 8300 Odder.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021