Påskeudstilling hos Dorthe Bent i ØrtingDer er forår i luften og jeg ser frem til at invitere indenfor i påsken i Pakhuset på Den Gamle Station i Ørting. Gæsteudstillere i år er Tove Møller med maleri og cyanotypi/ blåtryk, sådan lyder det fra Dorthe Bent.

Tove Møller fortæller: “Kyllinger, kyllinger, gæs og høns…” må være overskriften på mine nye arbejder i olie på lærred. Det har været et herligt flow, hvor det ene billede førte videre til det næste. Udstillingen suppleres med bronzehøns, støbt efter ”cire perdu” metoden.

Jeg viser også eksempler på cyanotypi (blåtryk), en gammel fotografisk teknik, hvor solen spiller en afgørende rolle. Temaet for billeder er planter og vækster fra den omgivende natur.

Dorthe Bent udstiller maleri, glas, bronze og som noget nyt strikkede ponchoer. 

Dorthe arbejder billedmæssigt med glasset ved at male på glasset og drysse med knust glas. Hun laver brugskunst, fade og glas-billeder og pynt til årets højtider. Mange forskellige forårs- og sommerblomster i glas, bl.a. vintergækker, krokus, påske og pinseliljer. I forbindelse med påsken har hun også fremstillet kyllinger i glas, ikke kun i gule nuancer, de er i alle forårets farver. 

Dorthes nye landskabsmalerier er inspireret af naturen på Fanø.

Dorthe Bent laver også smykker og små menneskefigurer i bronze. De er fremstillet ved, at hun former smykkerne og figurerne i voks, der støbes ind i en gipsform, hvorefter voksen smeltes ud. I hulrummet hældes flydende bronze. Gipsformen slås i stykker og de rå bronze-ting efterbearbejdes ved at slibe, pudse, patinere m.m. Smykkerne og figurerne er unika, der findes kun en af hver.  

Nyhed: Unika Ponchoer i et væld af farver, alle i uld. Efter 25 år med glasset og endnu flere år med maleriet er det dejligt at udvide med endnu en gammel hobby ”AT STRIKKE”.  Dorthe fortæller: 

- Som barn/ung havde min mor får og mohairgeder, hun fik spundet garnet og fik vævet og strikket sjaler. Efter moderens død er der dukket meget garn op, dog er det meste i råhvidt. Noget af garnet er plante- og batik farvet. 

Dorthe er fascineret og optaget af at mikse farver i forskellige nuancer, dog skal der også nyt garn til. Efter at Dorthes familie (og søster) har overtaget familiesommerhuset på Fanø bliver mange weekender brugt på øen. Efter en gåtur i den skønneste natur er det afslappende at sidde med strikketøjet.

Åbningstider: Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag og 2. Påskedag kl.10-15 (lukket påskelørdag) og Dorthe Bent åbner gerne sit pakhus/galleri når det passer dig, og holder åbent efter aftale.

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021