Påskeudstilling 2019 hos Dorthe BentIgen i år er der påskeudstilling i Pakhuset på Den Gamle Station i Ørting. Gæsteudstillere i år er Jette Mathislund med maleri og Petra Smit med Raku. Jettes motto er ”At male er at rejse, at rejse er at leve”

Jette udtaler sig: Maleri er frihed til at gøre hvad man vil. Det er en proces i at finde balancen mellem sit eget liv og det man ønsker at vise. Jeg er på rejse i mine billeder, men sjældent alene. Billederne viser ofte dyr og/eller mennesker i sociale sammenhænge, hvor kærlighed, fællesskab og humor spiller en gennemgående rolle. Jette er autodidakt og har malet i mange år. Deltager jævnligt i kurser på Århus Kunstakademi og har løbende udstillinger i kunstforeninger, firmaer og gallerier.

Jette Bor i Sondrup, hvor der efter aftale er mulighed for at se flere af hendes malerier.

Petra Smit fra Holland

Til Påskeudstillingen kan man bl.a. se høns og får i raku. Raku betyder rendyrket nydelse og er en japansk/koreansk brænde teknik.

Petra er fra Holland og har boet 24 år i Danmark. Petra fortæller: Jeg har arbejdet med keramik i mange år og har været på flere forskellige keramikkursus, efter jeg har stiftet bekendtskab med Raku, er det denne måde at brænde keramik min absolut foretrukne teknik.

Det passer til mit temperament og der er altid et overraskende element, alt Rakukeramik er unika som ens temperament. Vejret, glasuren, krakeleringer, gør at hver gang jeg åbner ovnen jeg bliver overrasket. At brænde raku i mørket er en fortryllende oplevelse, for børn og voksne.

Dorthe Bent udstiller nyt

Dorthe Bent viser nyt i både maleri, glas og bronze. Hun arbejder billedmæssigt med glasset ved at male på glasset og drysse med knust glas. Hun laver brugskunst, fade og glasbilleder, hvor glasset både har funktionel og æstetisk værdi. Dorthe har lavet forårs- og sommerblomster i glas, bl.a. vintergækker, krokus, påske og pinseliljer. I forbindelse med påsken har hun også fremstillet kyllinger i glas, ikke kun i gule nuancer, de er i alle forårets farver. Solsorte er også kommet til.

Dorthe Bent udstiller også smykker og små menneskefigurer i bronze, der sidder eller står på en glasklods. De er fremstillet, ved at hun former smykkerne og figurerne i voks, der støbes ind i en gipsform, hvorefter voksen smeltes ud. I hulrum hældes flydende bronze. Gipsformen slås i stykker og de rå bronzeting efterbearbejdes ved at slibe, pudse, patinere m.m. Smykkerne og figurerne er unika, der findes kun en af hver.

Dorthes abstrakte landskabsmalerier, er også udstillet i det hyggelige gamle pakhus. Der er åbent alle dage i påsken 18. til 22. april fra kl. 10-15

Åbent hele året torsdag og fredag kl. 13-17
Den Gamle Station i Ørting, Horsensvej 155, Ørting, 8300 Odder

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021