Politistuderende har første skoledagÅbning af Politiskolen i Vejle. Foto: Rigspolitiet

Politiskolens permanente uddannelsescenter i Vestdanmark er i dag indviet af studerende, der havde første dag på den nye skole i Vejle.

Forventningsfulde studerende trådte her til morgen for første gang ind i politiets spritnye uddannelsescenter i Vejle. Det første spadestik blev taget i februar 2019, og nu knap to år senere er skolen klar til brug.

- Dagen i dag er en, jeg har set frem til med stor glæde. Det er en stor dag for mig som rigspolitichef, for de studerende og for politiet i sin helhed. Vi har nu en topmoderne politiskole, hvorfra vi kan uddanne politibetjente og politikadetter og samtidig videreuddanne ansatte i politiet, siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

Skolen blev politisk besluttet i 2015 som en del af aftalen "Et styrket politi. Et tryggere Danmark". I første omgang betød aftalen, at politiet etablerede et midlertidigt uddannelsescenter på Ryes Kaserne i Fredericia, hvor studerende har haft deres gang siden november 2018.

- Vi har nu i et par år været til stede med uddannelsesmuligheder i både Øst- og Vestdanmark. Med den nye skole i Vejle er den tilstedeværelse nu permanent, og det er vigtigt for at opretholde et så bredt som muligt rekrutteringsgrundlag i hele landet. Derfor er det en glædelig nyhed, at vi kan slå dørene op til vores nye uddannelsescenter i Vejle, siger fungerende rektor på Politiskolen Jan Bjørn.

I første omgang er det studerende, der har påbegyndt deres uddannelse på det midlertidige uddannelsescenter i Fredericia, der flyttes til Vejle. Det drejer sig om 384 studerende.

Uddannelsescenteret rummer det hele

Politiskolens Uddannelsescenter Vest i Vejle består dels af den tidligere sygeplejeskole i byen og dels af cirka 10.000 kvadratmeter nyetablerede bygninger.

- Vi har kunne designe uddannelsescenteret helt fra bunden og tænke alle vores ønsker ind i planerne. Det vil sige, at vi faktisk har alt på en matrikel i Vejle. De studerende kan ud over at modtage almindelig klasseundervisning træne alt lige fra gadeuorden, magtanvendelse, færdselskontrol til skydefærdigheder og meget mere. Det er helt unikt i dansk kontekst, og gør undervisningen mere effektiv, siger fungerende rektor Jan Bjørn.

Ud over den klassiske undervisning af politibetjente og -kadetter bliver centeret i Vejle også det fremadrettede samlingspunkt for størstedelen af politiets videreuddannelsesaktiviteter. Der bliver plads til 100 overnattende kursister.

- Uddannelsescenteret i Vejle bliver et nyt stort omdrejningspunkt for uddannelse i politiet. Stedet vil selvfølgelig huse en stor del af vores politibetjente og –kadetter under uddannelse, men også mange andre ansatte vil i perioder få deres gang på skolen og blive en del af et moderne studiemiljø i forbindelse videreuddannelse, slutter rigspolitichef Thorkild Fogde.

På grund af pandemien er den officielle åbning af uddannelsescenteret udskudt. For pressebesøg kontakt Rigspolitiets Kommunikationsafdeling.
 


Fakta om politiskolens uddannelsescenter i Vestdanmark (UCV)

På UCV skal der uddannes politibetjente og politikadetter. Samtidig bliver stedet politiets nye centrale videreuddannelsescenter.

UCV blev politisk besluttet i 2015 med aftalen "Et styrket politi. Et tryggere Danmark". Som led i aftalen etablerede man en midlertidig skole på Ryes Kaserne i Fredericia, hvor de studerende har haft deres gang siden november 2018.

De første studerende træder ind ad døren på UCV den 30/11 og 1/12. Det drejer sig om 384 studerende.

Ved hver studiestart vil der begynde to basisuddannelsesklasser (politibetjente) og 1 politikadetuddannelsesklasse.

UCV er indrettet ved og i den gamle sygeplejeskole i Vejle. 9.800 m² nybygning, 11.900 m² renovering, i alt 21.700 m². I alt med udearealer 60.000 m².

Entreprenørfirmaet Hoffmann A/S i spidsen for projektet med ERIK arkitekter som totalrådgiver.

UCV har kostet 445 millioner kroner at etablere - omkring 100 millioner kroner lavere end budgetteret med.

Tidligere var der et mindre flertal af ansøgere til politiuddannelse fra Østdanmark. Efter det bliver muligt at tage uddannelsen i Vestdanmark er det nu omvendt.

Politi

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Seneste video

Borgmester Peter Sørensens virtuelle nytårskur
03. jan 2021