Psykiatri

Lokalnyt

1 ud af 4 børn i Danmark oplever at have en forælder med psykisk sygdom

26. januar 2023
Ny rapport undersøger for første gang de samfundsmæssige omkostninger, der følger med det faktum, at hvert fjerde barn i Danmark oplever at have en forælder med psykisk sygdom, inden de fylder 16 år. Det svækker børnenes muligheder i livet og er dyrt for samfundet. Syddansk Universitet har lavet rapporten for Spørg mere – et partnerskab mellem Børns Vilkår, Psykiatrifonden og Ole Kirk’s Fond.
Lokalnyt

Ungdomsliv i en coronatid – smertegrænsen er nået

20. februar 2021
Nedlukningerne har forstærket de sociale uligheder i skolen markant, og mange unge mistrives både socialt og fagligt. Den gruppe af unge, som i foråret faktisk krediterede på onlineundervisningen, har med den anden nedlukning også passeret en smertegrænse. Det påpeger forskerne bag et omfattende DPU-forskningsprojekt om ungdomslivet under Corona.
Læserbreve

Debat: Et godt liv for pårørende er værd at kæmpe for

20. november 2020
Regeringen har meldt ud, at 2021 bliver året, hvor Folketinget vedtager en langsigtet plan for, hvordan vi får en bedre psykiatri. Og det er der virkelig brug for. Antallet af børn, unge og voksne, der rammes af psykisk sygdom, stiger voldsomt.
Lokalnyt

Et nyt og meningsfyldt liv efter psykisk sygdom

11. oktober 2020
Efter 11 år som patient i det psykiatriske system, utallige indlæggelser, utallige bæltefikseringer og massiv selvskade, er det lykkedes Cecilie Skovbjerg at rejse sig af asken og skabe et nyt liv. Ikke et liv, der ligner det, hun havde inden, men et nyt og meningsfuldt liv.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024